V Tolminu z Offspring uvod v razprodani 7. Punk Rock Holiday

0

Na sotočju Soče in Tolminke se danes začenja 7. festival Punk Rock Holiday. Za vrhunec prvega večera punkerskih počitnic, ki bodo potekale do sobotnih jutranjih ur, bodo nocoj poskrbeli priznani punk-rockerji Offspring. Vstopnice za festival, ki tudi sicer obeta jagodni izbor izvajalcev s punk-rock ter hard-core scene, so že zdavnaj pošle.

Za uvod v festival na t.i. segrevalnem dnevu bodo danes na glavnem odru, ki bo tudi edino današnje prizorišče dogajanja, sprva nastopili Trash Boat, The Kenneths ter Jaya The Cat. Pred velikimi zvezdniki nocojšnjega večera bo ozračje ogrevala še slovenska ska-punk-HC skupina iz Goriških brd Pigs Parlament.

Offspring so marsikomu ostali v spominu s skladbama Pretty Fly (For a White Guy) in Self Esteem, sicer pa so na sceni že od leta 1984 in so do danes izdali že devet studijskih albumov.

Punk Rock Holiday veljajo za absolutni slovenski festivalski fenomen. Organizatorji festivala so že 1. septembra lani, brez da bi sploh objavili seznam nastopajočih, razprodali vse vstopnice za festival. Glede na povpraševanje bi lahko prodali tudi več vstopnic a ostajajo pri številu 5000, saj je to zadnje, ki ne zapoveduje varnostne ograje med odrom in obiskovalci. In v punk-rock kulturi brez stage-divinga ne gre.

Podporniki festivala so zagotovo zadovoljni s ponudbo, saj se bodo letos poleg Offspringov od torka dalje pod dvema odroma med drugim zabavali v družbi priznanih zasedb, kot so Pennywise, Propagandhi, Good Riddance, Anti-Flag, Less Than Jake, Ignite, The Toy Dolls in Snuff. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen