Slovenska znamenitost- vladni nevladniki! Objavljeno javno povabilo za 130 subvencioniranih zaposlitev v nevladnih organizacijah

0

Volitve se bližajo in Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo, imenovano Priložnost zame v nevladnih organizacijah, ki omogoča subvencionirano zaposlitev 130 brezposelnih z najmanj visokošolsko izobrazbo. Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. aprila prihodnje leto, še posebej pa ga bodo najbrž veseli tisti, ki so končali kateri koli študij na FDV. Za program, ki je financiran iz državnega proračuna, je na voljo 1,2 milijona evrov.

Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, s programom– menda –izboljšujejo zaposlitvene možnosti oseb, ki so brezposelne najmanj šest mesecev in imajo najmanj visokošolsko izobrazbo, a na tej ravni in smeri izobrazbe še nimajo delovnih izkušenj, pridobljenih v delovnem razmerju. Načrtovana je vključitev 130 brezposelnih v subvencionirano zaposlitev, ki se lahko izvaja tudi kot pripravništvo, če je tako predvideno na podlagi področne zakonodaje.

Ponudbo na javno povabilo lahko oddajo delodajalci iz vse Slovenije. Lahko so pravne ali fizične osebe, vendar morajo poslovati v sektorju nepridobitnih institucij. Povabilo je odprto od 16. avgusta letos.

Pridobijo lahko subvencijo v višini 7250 evrov za zaposlitev osebe iz ciljne skupine, ki je bila pred tem brezposelna od šest do 12 mesecev ali 9250 evrov za zaposlitev osebe iz ciljne skupine, ki je bila pred tem brezposelna več kot 12 mesecev.

Obdobje subvencionirane zaposlitve traja neprekinjeno najmanj 15 mesecev in vključuje trimesečno poskusno delo, za katero pa smo prepričani, da ga bodo izbrani kandidati opravili brez težav. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za polni delovni čas, so še pojasnili na ministrstvu za delo. (sta/ ured)

Ni znano ali bo sodelovanje v prid sil kontinuitete pri kandidiranju prednost, prav tako se razpis menda ne dotika nošnje ti. palestinske rute in ostalih kostumov, kar lahko občasno pomeni prednost pri zaposlitvi vladnega nevladnika.
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen