Tek Povežimo soline in Kulinarični pohod v znamenju istrskih dobrot

0

Ob slovenski obali bo danes potekal že 13. tek Povežimo soline. Na začetku in koncu teka se bodo tekači pogostili z istrskimi dobrotami. Dobrote Istre bodo rdeča nit tudi na Kulinaričnem pohodu istrskih dobrot, ki bo konec meseca. Pohodniki se bodo sprehodili tudi skozi Eko tržnico in Praznik artičok.

Proga teka se bo začela pred vhodom v sečoveljske soline na Seči. Tekači, ki bodo tekli na 10 kilometrov dolgi progi, bodo dan pričeli z Istrskim zajtrkom, s kozarcem bevande in kruhom z bakalo. Na cilju pa se bodo tekači pogostili z bobiči, zaplavali pa bodo lahko tudi v Jadranskem morju.

Letošnja štartna številka je posvečena portoroškemu slikarju in kiparju Zvestu Apolloniu. Z denarjem, ki bo zbran pri vstopnini, pa bodo pomagali pri vzpostavitvi trim steze v Luciji.

Kulinarični pohod istrskih dobrot, ki bo potekal 28. maja, je organiziran kot samopostrežna restavracija. Ob 12 kilometrov dolgi progi bodo postavljene stojnice z istrskimi dobrotami, pohod pa je speljan tudi skozi Eko tržnico v Portorožu in Praznik artičok v Strunjanu. Proga pohoda, ki ne bo voden, se začne ob parkirišču pred Marino Portorož v Luciji, primerna pa je za vse starosti.

Pohodniki se lahko prijavijo na spletni strani Športno, kulturno, izobraževalnega društva Jaz sem najboljši. Ob začetku poti bodo prejeli bone za degustacije in topel obrok v cilju. Po koncu pohoda bo organiziran tudi avtobusni prevoz na začetek proge. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen