S pohodom na planinski dom Mrzlica se začenja akcija Gremo v hribe

0

Z današnjim pohodom na planinski dom Mrzlica se začenja osma akcija Gremo v hribe, ki vzpodbuja k zdravemu načinu življenja. Do 26. avgusta se bo zvrstilo še pet pohodov, ki jih bodo obogatile različne delavnice in animacije za otroke, so sporočili iz Pivovarne Laško Union, ki akcijo pripravlja ob podpori Planinske zveze Slovenije.

Na travnatem prizorišču pred Planinskim domom na Mrzlici bodo danes med 8. in 16. uro potekale delavnice. Planinska zveza Slovenije bo predstavila svoje dejavnosti, delo markacistov, gorskih reševalcev, pa tudi varno hojo v hribe, osnove plezanja in alpinizma.

Za vsak vpis v častno Zlatorogovo vpisno knjigo, ki se na dneve dogodkov nahaja na vpisni točki, bo pivovarna namenila en evro za lokalno planinsko društvo, v sodelovanju s katerim organizirajo posamezne dogodke, so pojasnili na spletni strani projekta Gremo v hribe.

V okviru akcije bo organiziranih šest pohodov. Pohodniki se bodo 20. maja povzpeli na Tumovo kočo na Slavniku. Mariborsko kočo bodo obiskali 3. junija, Kosijev dom na Vogarju pa 24. junija. Na Planinski dom na Zelenici se bodo podali 1. julija, na Dom na Šmohorju pa 26. avgusta. Vsi, ki bodo osvojili vseh šest vrhov, bodo tudi letos postali častni Zlatorogovi ambasadorji. Prejeli pa bodo tudi nagrado.

Na vsakem dogodku bodo v okviru akcije En hrib. Eno drevo posadili drevo. Pri dogodkih pa bo sodelovalo tudi gibanje Čistimo gore, tako bodo dodatno počistili izbrano območje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen