Dnevi Notranjskega parka vabijo obiskovalce ob Cerkniško jezero

0

Notranjski regijski park ta konec tedna z dnevi Notranjskega parka obiskovalce vabi ob Cerkniško jezero. Danes se bo jezero spremenilo v deželo pravljic, otroci pa bodo lahko spoznali notranjske mite in legende. V nedeljo bodo obiskovalcem ponudili različne aktivnosti, s katerimi bodo spoznali skrivnosti Cerkniškega jezera.

Ob Cerkniškem jezeru bodo danes med 11. in 16. uro vsako polno uro potekale pravljične uprizoritve notranjskih mitov in legend, v nedeljo pa bodo obiskovalci lahko med številnimi aktivnostmi izbrali tudi sprehod po čebelarski učni poti z degustacijo, opazovanje ptic in panoramsko vožnjo z lojtrnim vozom.

Že ob 8. uri zjutraj bo v nedeljo organiziran pohod k podzemlju Velike Karlovice, med 9. in 10. uro bo potekalo obročkanje ptic, aktivnosti pa se bodo končale zvečer, saj se bodo ob 17. uri obiskovalci lahko podali v raziskovanje nevidnega živega sveta Cerkniškega jezera.

“Oba dneva se boste s čolnom lahko zapeljali po gladini presihajočega jezera, se ob njem zapeljali s kolesom ali pa se zabavali na prireditvenem prostoru, kjer bodo za vas poskrbeli domači kulinarični ponudniki, hkrati pa boste lahko občudovali izdelke notranjskih mojstrov,” so zapisali v Notranjskem regijskem parku.

Notranjski regijski park leži znotraj meja občine Cerknica in obsega dobrih 222 kvadratnih kilometrov. Ustanovljen je bil leta 2002 z namenom, da se ohranjajo, varujejo in raziskujejo naravne in kulturne vrednote tega območja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen