Slovenski vojaki na Kamenjaku na mednarodni vojaški vaji Ščit 2017

0

Na vadišču hrvaške vojske na rtu Kamenjak v Istri se bo danes začela mednarodna vojaška vaja Ščit 17, na kateri bo poleg več sto hrvaških vojakov sodelovalo tudi 50 pripadnikov različnih enot Slovenske vojske.

Slovenska vojska bo na vaji sodelovala z logističnim modulom 670. logističnega polka, ki bo zagotavljal (logistična podpora delovanju na terenu in bojno streljanje), ekipo vojaške zdravstvene enote in sestavljeno enoto zračne obrambe. Ta bo izvedla trenažno streljanje z lahkim prenosnim raketnim sistemom.

Organizirali bodo tudi skupno usposabljanje radarske ekipe slovenskih in hrvaških oboroženih sil na radarjih Žirafa. Na vaji, ki bo trajala do 12. aprila, bo nosilna enota Slovenske vojske logistična brigada, so sporočili iz Slovenske vojske.

Slovenski vojaki se bodo vaje Ščit, ki jo njihovi hrvaški kolegi organizirajo že 23 let, udeležila četrtič. Gre za najstarejšo vojaško vajo na Hrvaškem, ki je zaradi udeležbe slovenskih vojakov postala mednarodna in je zato uvrščena na seznam Natovih vaj. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen