Prodaja oblačil Ivanke Trump lani poskočila za 61 odstotkov

0

Prodaja oblačil modne linije Ivanke Trump, hčerke ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je lani poskočila za 61 odstotkov. Potem ko so prihodki izdelkov Trumpove v letu 2015 dosegli 29,4 milijona dolarjev (27,72 milijona evrov), so se v letu 2016 povzpeli na 47,3 milijona dolarjev (44,60 milijona evrov).

Prihodki so izračunani za obdobje med februarjem 2016 in januarjem 2017, kar pomeni, da ne vključujejo številk za letošnji februar, ko je prišlo do odločitve ameriških veleblagovnic Nordstrom in Neiman Marcus, da opustijo prodajo oblačil Trumpove hčerke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Omenjeni veleblagovnici sta se za to odločili zaradi kampanje Zagrabite svoje denarnice, v okviru katere je z namenom bojkota novega predsednika ZDA nastal seznam podjetij, ki prodajajo njegove proizvode ali pa ga zgolj podpirajo.

Trumpova svetovalka Kellyanne Conway je po tej potezi veleblagovnic v pogovoru za eno od ameriških televizij gledalce pozvala, naj kupujejo izdelke Ivanke Trump, in si s tem prislužila številne kritike. Mnogi so menili, da so njeni pozivi še jasneje razkrili konflikt interesov v Beli hiši. Milijarderju Donaldu Trumpu namreč svetujejo tudi njegovi družinski člani.

Podjetje G-III Apparel Group, ki proizvaja oblačila za Ivanko Trump – tako kot tudi za Calvina Kleina, Tommyja Hilfigerja, Levi’s in Karla Lagerfelda – je lani vknjižilo 840,9 milijona dolarjev dobička iz poslovanja. Leto dni pred tem je dobiček iz poslovanja znašal 836,8 milijona dolarjev.

Kot so pojasnili v G-III Apparel Group, izdelki Trumpove predstavljajo eno od treh znamk, ki so najbolj prispevale k rasti dobička. Ne glede na to pa njena linija predstavlja le 1,97 odstotka vseh prihodkov tega proizvajalca oblačil.

Ti poslovni podatki sicer nasprotujejo tistim iz Nordstroma, ki je trdil, da je prodaja oblačil Trumpove upadala. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen