Popoldne lahko ponekod sunki vetra dosežejo 90 kilometrov na uro

0

Severni veter se bo danes popoldne še nekoliko okrepil in bi lahko v severni polovici države ter ponekod v višjih legah v sunkih dosegal hitrost od 70 do 90 kilometrov na uro, so opozorili na Agenciji RS za okolje. Pihalo bo sicer vse do sobote zjutraj.

Danes popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bodo nastajale kratkotrajne manjše plohe. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki se bo zvečer na Primorskem obrnil v burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno. Veter bo zjutraj oslabel in popoldne ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, v zatišnih legah do -5, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 16 stopinj.

V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, čez dan pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in posameznimi krajevnim plohami. V ponedeljek bo večinoma sončno, predvsem na vzhodu občasno tudi pretežno oblačno.

Najmočneje trenutno piha na letališču v Lescah, kjer sunki dosegajo tudi 85 km/h ter na Kredarici, kjer je zapihalo le kilometer manj. Osrednje slovensko letališče na Brniku beleži sunke vetra do 72 km/h. Dosti bolje ni niti v slovenskih mestih, saj so sunki vetra v Ljubljani dosegli 57 km/h, v Kopru pa 51 km/h. Malodane enako je stanje na Štajerskem, kjer najmočneje piha na Dravskem polju, kjer veter v okolici Ptuja in Maribora dosega hitrosti okoli 50 kilometrov na uro.

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen