Maribor ob 11.000 evrov, Olimpija ob 4600

1

Disciplinski sodnik pri Nogometni zvezi Slovenije Roman Rogelj je izrekel kazni za 22. krog Prve lige Telekom Slovenije. V ospredju je bil večni derbi med Mariborom in Olimpijo (1:0), ki je blagajno NZS obogatil za dobrih 15.000 evrov.

Večji del te vsote bo moral plačati Maribor, točno 11.000 evrov. Rogelj je v obrazložitvi zapisal zaradi nešportnega in neprimernega vedenje navijačev, ki so žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem. Zaradi večkratnega prižiganje večje količine bakel na tribuni, povzročitve močnih detonacij, večkratnega metanja pirotehničnih sredstev na igralno površino, aktiviranja večje količine raket, zaradi dvakratne prekinitve tekme, večkratnega metanje bakel v ograjeni del igrišča za golom ter metanje več predmetov proti sodnikom po koncu tekme.

Olimpija bo zaradi podobnih razlogov – nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratno prižiganje večje količine bakel na tribuni, odvrženi dve bakli na tribuni, metanje bakel na igralno površino, povzročitev močnih detonacij – plačala 4600 evrov. V obeh primerih je disciplinski sodnik v obzir vzel predkaznovanost klubov. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. ODLETELA GLAVA pravi

    Nina nana se po Brdu vala…………………………..termin pa omejen, kar baba niti ne ve……………………………….2018

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen