Cristiano Ronaldo kiparju naročil, naj odstrani gubice

0

Potem ko se ves svet norčuje iz široko nasmejanega doprsnega kipa portugalskega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki so ga njemu v čast v sredo odkrili na njegovi domači Madeiri, se je zdaj oglasil še kipar. Emanuel Santos je povedal, da je bilo Ronaldu njegovo delo všeč, je pa moral na željo nogometaša kipu odstraniti obrazne gubice.

Po nekaj dneh norčevanja iz bronastega smejočega doprsnega kipa Cristiana Ronalda je Santos, avtor skulpture, povzdignil glas in dejal, da je bil superzvezdniku njegov kip všeč, vendar ga je vseeno prosil, naj kipu odstrani obrazne gubice.

Santos je po vse prej kot prijetnih kritikah njegovega dela na družabnih omrežjih, ki jih je bil deležen doprsni kip portugalskega nogometaša, odkar so kip v sredo odkrili na mednarodnem letališču na Madeiri, glasno branil svoje delo. Vendar pa z izjemo frizure, ki se zdi še kar podobna Ronaldovi, družabni mediji menijo, da nima kip z Ronaldom drugih podobnosti in da je grozljiv.

Kipar Santos je zdaj dejal, da sam ni prejel nobene negativne povratne informacije in kar je najpomembneje, kip je slavnemu nogometašu zelo všeč. “Imel sem priložnost, da sem se pogovoril s Cristianom Ronaldom o tem, kaj si misli o kipu. Povedal mi je, da mu je všeč,” je dejal 40-letni prav tako na Madeiri rojeni Santos za portugalski radio Renascenca.

Vendar pa je ob tem Santos priznal, da ga je Cristiano Ronaldo prosil, naj kipu še pred odkritjem odstrani obrazne gubice. “Cristiano me je zaprosil, če lahko kipu odstranim nekaj obraznih gub, ker je menil, da ga te naredijo starejšega. Naj jih odstranim, da bo njegova podoba bolj gladka in srečnejša,” je nogometaševe kaprice razkril Santos in ob tem dejal, da je moral kip izdelati le na podlagi fotografij, kar je precej težje, kot če bi nogometaš poziral sam.

A Santos si kritik ne žene preveč k srcu: “Vsako umetniško delo je izpostavljeno kritikam, ne moreš hkrati ustreči tako Grkom kot Trojancem.”

Na sredinem odkritju kipa na Madeiri, kjer je sloviti nogometaš rojen, se je poleg Cristiana Ronalda, portugalskega premierja in tudi predsednika države zbralo več kot 5000 navijačev. Poleg tega so po Ronaldu poimenovali tudi letališče, že pred tem pa so nogometašu v njegovem rojstnem Funchalu posvetili muzej ter bronast kip. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen