V Polzeli znova stekla proizvodnja

0

V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od decembra lani, je v teh dneh znova stekla proizvodnja. Kot je povedal stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec, je trenutno zaposlil nekaj več kot 30 delavcev, in sicer v pletilnici ter šiviljstvu, nekaj delavcev pa je delo dobilo v pakirnici.

Po besedah Hohnjeca bodo proizvodnjo, ki jo je kljub stečaju v začetku tega meseca dovolilo celjsko okrajno sodišče, zaganjali po fazah in skladno s tem prilagajali tudi število zaposlenih.

Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo, naj bi bilo v tovarni zaposlenih okrog 50 delavcev. Vsi bodo dobili enomesečne pogodbe o zaposlitvi, nato pa jih bo Hohnjec vsak mesec podaljševal glede na potrebe. Poleg delavcev v proizvodnji je v tovarni zaposlenih še 22 ljudi. Od tega je 18 prodajalk v 14 trgovinah Polzele, ki so tudi po stečaju ostale odprte.

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Zaradi velikega obsega premičnega in nepremičnega premoženja Polzele, pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker še ni izvedena cenitev podjetja. Konec januarja pa je Hohnjec posredoval vabilo za zbiranje nezavezujočih ponudb za oddajo premoženja družbe v najem.

Hohnjec je bil zaskrbljen tudi zaradi kadra, saj se je nekaj delavcev Polzele zaposlilo v nazarskem BSH, preboldskem Odelu in žalskem Novemu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen