V Indiji neznano kam izginilo več deset komandosov

0

V Indiji je na območju, kjer naj bi delovali maoistični uporniki, izginilo 59 pripadnikov elitnih enot indijske vojske za boj proti upornikom. Vojake enote, ki je izurjena za bojevanje v džungli, so v nedeljo napotili na prvo misijo na nemirno območje na severovzhodu države.

Vojaki so z vlakom potovali v zvezno državo Bihar na severovzhodu Indije. Ne da bi obvestili svojega poveljnika, so izginili neznano kam. Ko se je vlak začasno ustavil, so komandosi izstopili, poročanje indijskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Iz enote, ki ji komandosi pripadajo, so sporočili, da so že odredili preiskavo, kam so izginili vojaki in kako so se uspeli neopaženo izmuzniti.

Maoistični uporniki, ki v Indiji veljajo za največjo varnostno grožnjo, so najbolj dejavni v gozdnatih in z rudami bogatih zveznih državah Chhattisgarh, Odisa, Bihar, Jharkhand in Andhra Pradesh. Uporniki se po lastnih navedbah borijo proti oblasti za zemljo, službe in druge pravice za revne plemenske skupine.

Indijski premier Narendra Modi poskuša krizne razmere izboljšati s sredstvi za razvoj nemirnih območij in izboljšanjem dela policije, še povzema AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen