Nezaslišana uzurpacija televizijske slike in besede: RTV SLO s Čeferini nad Novo24TV zaradi snemanja sej DZ!?

11

Danes je bil spet postavljen nov mejnik v slovenski (ne)demokraciji. Javni zavod RTV SLO, ki ga zaenkrat še zastopa generalni direktor Marko Filli, je preko odvetniške družbe Čeferin na Novo24TV poslal precej grozeč dopis. V sklepnem delu celo grozijo s “plačilom civilne kazni”.

Sicer polpismeni dopis ( že v naslovu piše Opomin zaradi kršitve MATERILANIH pravic RTV organizacije) je podpisal nek pravnik iz družbe Čeferin po imenu Gašper Dernovšek.

Zakaj sploh gre? Nova24TV občasno snema tudi prenose državnih sej in delovnih teles državnega zbora, za kar je pridobila tudi vse ustrezne akreditacije s strani službe za odnose za javnosti iz DZ. In ker je Nova24TV v Sloveniji vse bolj gledana televizija, rdečemu medijskemu monopolistu gre v zadnjem času to močno v nos. Naenkrat so se sedaj spomnili, da je Nova24TV uporabila “njihov radiodifuzni oddajni signal”, kar je neumnost par excellence. Radiodifuzni oddajni signal namreč ni nič drugega kot navadna radijska frekvenca, ki si jo je RTV SLO uzurpirala še v času skupščinskih zasedanj v pretekli državi in še očitno vedno meni, da je radijski signal dobrina Ivana Mačka.

Prav tako se je zelo neumno sklicevati na “ekskluzivne” materialne pravice, saj Nova24TV delo državnega zbora in parlamentarnih teles snema s svojimi kamerami in s svojimi snemalci! Ni zakona v demokratičnih državah, ki bi prepovedoval predvajanje lastnih posnetkov na lastni televiziji! Razen očitno v Sloveniji, kjer se želi zgoditi popolna uzurpacija televizijske slike in besede s strani rdeče obarvane RTV SLO.

Pogrebniki (RTV SLO) demokracije proti prenašalcem resnice (NOVA24TV): prvi bi v slovenskem medijskem prostoru želeli uzurpirati televizijsko besedo in sliko!

Št. komentarjev: 11
 1. boris pravi

  Jap, možno samo v Kučanlandu!

 2. pubec pravi

  Jap, nezaslišano, da si nekdo drzne opozarjati “njegovo” TV, ki je, tako kot ON , nedotakljiva!

 3. Beno pravi

  Kaj je s temi rdečimi kmeri na Kolodvorski. A so čisto zblazneli??? A samo oni lahko snemajo luft, vesolje in zvezde??? Kreteni rdeči!

 4. zvonek pravi

  Upam da ima Nova24 kakšnega sposobnega odvetnika, da tega Čuferina stera nekam s takšnimi dopisi.

 5. limbo pravi

  Nehat plačevat te majmune in zadetke iz rtv slo, pa bodo hitro nehali groziti z davkoplačevalskim denarjem.

 6. antikomunist pravi

  RTV SLO je treba ukiniti. Jaz sem že dolgo pripravljen bojkotirati plačevanje prisilnih prispevkov.

 7. Bitje pravi

  Problem s tem člankom je le v tem, da navaja lažna dejstva. RTV ni uzurpirala frekvence v času skupščinskih zasedanj. Tretji program je t.i. parlamentarni program, namenjen prenašanju sej iz DZ in je pričel delovati leta 2008, v zadnjem letu prve Janševe vlade. Na pobudo prav te vlade!

 8. Narim pravi

  antikomunist pravi:
  16. 02. 2017 ob 19:54
  RTV SLO je treba ukiniti. Jaz sem že dolgo pripravljen bojkotirati plačevanje prisilnih prispevkov.

  ____
  Priden.
  Za nagrado boste dobili lučko.

 9. prešeren pravi

  antikomi

  samo pripravljen??
  naredi to..
  tudi jaz sem “pripravljen” dol dat eno luštno bejbo.

 10. poslujem z gotovino pravi

  hehe.. antikomi ima probleme z izražanjem, očitno..

 11. Kr En pravi

  Cedalje bolj gledana Nora24. Ha ha ha, kaj zdaj imate ze dva vgledalca ion ste rasli 100%?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen