CI proti migrantskemu centru v Črnomlju s pritožbo na upravno sodišče; županja ravna samovoljno!

22

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini se je na upravno sodišče pritožila zoper sklep črnomaljske občine, s katerim je zavrnila pobudo za vložitev zahteve za razpis referenduma o postavitvi migrantskega centra v Črnomlju. Civilna iniciativa ravnanje županje Mojce Čemas Stjepanovič označuje kot nedopustno in samovoljno.

Iz civilne iniciative so danes sporočili, da postavitev kakršnegakoli centra za ilegalne migrante predstavlja vprašanje, ki zadeva vse lokalne prebivalce in se z zavrnitvijo pobude za referendum “pravzaprav ignorira volja ljudi, kar je nedopustno”.

Vložena pobuda za referendum je po navedbah civilne iniciative izpolnjevala vse formalne in zakonite pogoje. To potrjuje tudi ravnanje črnomaljske županje Čemas Stjepanovičeve, ki pobude ni zavrnila zaradi morebitnih formalnih pomanjkljivosti in tudi ni zahtevala nikakršne dopolnitve, menijo v iniciativi.

Kot so zapisali v sporočilu, je županja s takšnim ravnanjem onemogočila, da o tako pomembnem vprašanju, ki bo vplivalo na kakovost življenja vseh, odločijo občanke in občani sami.

“To je nedopustno in nesprejemljivo, zato civilna iniciativa ne bo dovolila, da o tako pomembnem vprašanju odloča le peščica ljudi. Zaradi samovolje države in črnomaljske županje civilna iniciativa tudi ne bo dopustila, da se kakovost življenja naših družin v že tako zaostali občini še dodatno poslabša,” so še zapisali.

V civilni iniciativi pričakujejo, da bo upravno sodišče sledilo njihovim argumentom.

Za referendum ni pravne podlage, je sicer na nedavni novinarski konferenci pojasnila črnomaljska županja Čemas Stjepanovičeva. Po njenih navedbah so pobudo zavrnili, ker ne gre za tematiko, ki bi bila v pristojnosti občine, zato občinski svet o njej ne bo odločal. V odzivu na pritožbo pa je županja danes za STA povedala, da je bilo za pričakovati, da bo civilna iniciativa izkoristila vsa pravna sredstva.

“Po proučitvi pobude za vložitev zahteve za razpis občinskega referenduma v Občini Črnomelj, ki jo je podala Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini, smo na občini zaključili, da za izvedbo referenduma ni zakonske podlage, pa tudi migrantsko vprašanje ni vprašanje lokalne skupnosti oz. v pristojnosti občine,” je ponovila stališče občine. (sta)

emigranti-makedonija-palice

Št. komentarjev: 22
 1. Klemen pravi

  Podpiram pogumne prebivalce Črnomlja! Ne vstrašite se komunistov, ki vam hočejo podturiti migrante. Županjo pa takoj nagnat!

 2. janko pravi

  Ne dajte se Črnomaljci, samo pogumno v boj proti okupatorjem in njihovim pomagačem!

 3. bruh pravi

  nič ne bo..evropske levičarske stranke nujno potrebujejo ta podivjani, nestrpni, umazani uvožen smrdeči gn oj , ker bodo – kot vedno. – postali njihovi najbolj zvesti podporniki in volilvci….kot uvoženi jugići pri nas, kot muslići na zahodu itd. itd itd. itd…..levičarke evropske stranke pač sovražijo domorodne evropejce, ker jih ne volijo (razen točno določenih skupin…… predvsem urbani državni uslužbenci in kao “intelektualci”- beri novinarćki, profesorćki in pisunčki na splošno….ajd) in zato nujno potrebujejo uvožene smrdeče volilvce…….spomnim na lep primer molenbeek……. in da v belgiji je 50% volilvcev levice uvoženih – predvsem magreb muslićev in da je že skoraj 30% “socialističnih” funkcionarjev muslićev…..hinavskih muslićev, ki se borijo za kao ” enakopravnost” muslićev , čeprav v resnici za počasno prevlado muslićev ……kar se bo zgodilo…..spomnimo tudi na london letos…..ampak saj je v kućanistanu ta pojav že desetletja znan….so pa jugići po zunanjosti vsaj podobi nam…..kulturno seveda ne, oni so prepičana mafijsko zvesta smrdeća ćreda……..ampak to je druga zgodba……je pa vseeno veliko podobnosti med uvažanjem jugićev za partijske namene in uvažanjem muslićev za levičarske strankarske namene……ajd….

 4. matej pravi

  Kako je možno, da te v demokraciji nekdo (ta blesava županja) hoče prisiliti, da vzameš v svojo sredo ljudi, ki si jih ne želiš????

 5. Mihec S'kumarc pravi

  Uspeli bodo.

 6. NOSTRADAMUS pravi

  pa glih Črnomelj.. sami cigani in čefurji.
  kot Jesenice.. kdo se oglaša, ccc..

 7. bruh pravi

  nič ne bo….ker v najhujšem primeru bo kućanova jugićeva mafijska državna smrdeča oligarhija takoj aktivirala smrdeće kur be iz bande 571 in vas popljuvala ali

 8. bruh pravi

  a ali pa svoje smrdeče udbaško sodstvo ……ajd….

 9. bruh pravi

  tako, da …..ajd….ne delajte si utvar…..država je pač totalno, mafijsko smrdeče kućanova in torej njihova….

 10. bruh pravi

  ….saj je z eu organi isto……..eu je pač tvorba prepolna

 11. bruh pravi

  l e v o-l i b e r a l n o mafijsko a legalno nastavljenih kadrov, ki delajo za interese njihovih stranćic in ne evropejcev…………..in seveda totalno oddaljena od normalnih, delavnih, poštenih evropskih staroselcev, ki v evropi ne volijo levićarskih strank……..tako, je to…….in vsi vemo , da je tako…..mi in oni….
  zakaj pa mislite, da so aktivirali vse njihove neodvisne strankarske medije in novinarje (ki jih večinoma plačajo z davkoplačevalskim denarjem mimogrede), da dnevno pljuvajo po vseh drugače mislečih -desnih evropejcih?

 12. bruh pravi

  in spomnite se, ni ga bolj nestrpnega od čisto vsakega levega indoktriniranega/kao enoumno smrdeče izobraženega urbanega rdečuha….spomnite se tega…..rdečuh je vedno najbolj nestrpna žival….

 13. opazovalec pravi

  Tale forum na politem kisu je pa res en bruhalnik pacienta bruha. Slava medijem

 14. bruh pravi

  še en mafijsko, ideološko, volilno discipliniran opazovalni rdečuh se je oglasil….ajd….saj imaš cel kup tvojih smrdečih l e v o-l i b e r a l n i h medijev…odj ebaj med tvoje enoumno čredniško vzgojene in uvožene jugourbane smrdeče pra sce in svi nje….ajd…

 15. bruh pravi

  rdeči opazovalec, danes so tvoji kučanovi udbaški post-komunistićni pra sci in svi nje sami sebi MAFIJSKO ampak skoraj legalno pradali nekaj tvojih smrdečih slovenistanskih medijev….in verjemi, da ga ni slovenistanskega smrdečega tožilca, ki bi si upal “pregledati” ta tvoj kućanov/petanov svin jsko udbomafijski posel…..ajd…..tako, da ne ti o medijih….ajd…

 16. ajd pravi

  pomeni cigan, torej .. bruh, izbruhaj se v Črnomelj.

 17. NOSTRADAMUS pravi

  bruh
  zanimivo je, kako na pozarju uporabljaš različno retoriko.
  ideologijo(plačano,kupljeno, pustimo detajle) imaš isto, slovnico pa drugo.
  očitno je Bojan boljše “uredništvo”.. pa te ustavi in briše ob pravem času..
  tu imaš očitne privilegije. 😉

 18. Adolfo pravi

  Oh, Nostradamus,

  saj te prime pa te mine…bruh je pač bolan. Glej na to kot invalidom prijazno podjetje.

 19. bruh pravi

  pozar?…ne….. motiš se…..si pač jugokomunistićno nostalgićen levićar in se torej veliko motiš. kot tudi lažeš in najbrž legalno kradeš……ampak, zgornja kučanova smrdeća pra sca vaši največji značilnosti sta divja hinavska nestrpnost do drugače mislečih in totalitarna čredniška pokornost rdeči oligarhiji…..tako, da ….ajd…..saj nima smisla, mar ne?….glavno je le to, da se nisem rodil podoben vam…….smrdečemu nestrpnemu opranoglavnemu, enoumno vzgojenemu , mafijsk/volilno/ideološko pokornemu jugiću…ajd……

 20. bruh pravi

  smo pa vsi mi mnenja, da je eu storila veliko napako, da je tako nekri tićno pred leti dovolila vstop post-komunistićnim državam z balkana, ki niso izvedele vsaj majhno deratizacijo smrdečih mafijskih, zločinskim, morilskih komunistov na oblasti in ni zahtevala kot predpogoj za vstop resen razmisek o delovanu mafijskih/oligarskih/tajunskih rdečih/levih državnih sistemov….od sodstva dalje……….tako, bi dovolili pošteno pluralizacijo družbe in DRŽAVE……ampak rdeče balkanske zloćinkse oligarhije tega niso želele, ne dovolile….drugače misleči bomo pač , med temi našimi smrdečimi pra sci in svi njami, vedno moteći in mafijsko zoperstavljeni,,,,,,,,,,,

 21. bruh pravi

  jaz sem jim že takrat rekel, več tega smrdečega komunajzerskega sistemsko državno mafijskega gn oja boste dovolili v eu, prej bodo eu narodi želeli ven……..in tako je bilo…… uvozili so čeau česk ovi će, bulg arćiće, kuća niste in m ila nov ić iće……

 22. bruh pravi

  .in prvi so letos že odšli…..če bodo dovolili še ostalim bo z eu konec…….vsi vemo zakaj ….vsi vemo,, da smrdeči jugić želi eu le zaradi denarja…..od mafijankovića dalje…..kajti drugače bi smrdeči komunjazerski balkanac mafijanković čistil stranišča in ne bi nastavljen tam kjer so ga…..ajd……saj vem, da smo na različnih bregovih….le da, sem jaz pošten in resnicoljuben…….vi pa sta pa kućanova kruhoborca , saj vaju razumem……….ajd…..pridno lizat bando 571…ajd….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen