V strmoglavljenem letalu na Malti umrlo pet francoskih carinikov

0

V nesreči manjšega letala, ki je strmoglavilo kmalu po vzletu z mednarodnega letališča na Malti, je umrlo pet uslužbencev francoske carine, je sporočila vlada v Valletti.

Po navedbah prič je letalo z dvema propelerjema kmalu po vzletu ob 7.20 strmoglavilo blizu vzletne steze in zagorelo. Edino letališče na otoku je bilo zaradi nesreče nekaj časa zaprto.

Francoski cariniki naj bi opravili polet v okviru nadzorne operacije, ki jo izvajajo pet mesecev. Njen cilj je izslediti poti, ki jih uporabljajo tihotapci ljudi in droge, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letalo Fairchild Metroliner, na katerem je prostora za deset ljudi, je bilo najeto v Luksemburgu in naj bi se po nekaj urah brez pristanka na drugem letališču vrnilo na Malto. Lokalni mediji so sprva poročali, da je bilo namenjeno v Libijo.

Malteški mediji so sprva poročali, da so na letalu tudi predstavniki evropske agencije za zunanje meje Frontex, a so v Frontexu te navedbe kmalu zavrnili. “V strmoglavljenju letala na Malti niso bili udeleženi uradniki Evropske unije,” je kasneje na družbenem omrežju Twitter zapisala tudi visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini. (sta)

piper(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen