Štefka Kučan na “Kučan TV” Milekovo kot majhno pionirko okarala, ko jo je ta vprašala o izrojenem komunizmu!

30

V oddaji Od blizu, ki jo na drugem programu RTV SLO vodi Vesna Milek, sicer tudi Delova kolumnistka, smo včeraj dejansko zelo od blizu videli, kako je, če se prvi dami komunističnega botra Milana Kučana postavi napačno vprašanje.

Štefka Kučan je namreč na vprašanje Milekove: “Mi lahko argumentirate komunizem… v kaj se je potem izrodil komunizem – v Stalina”, voditeljico dobesedno okarala in v jezljivem tonu dejala: “Ljudje naredijo ideologijo in ljudje jo tudi razderejo… zdaj govorimo o politiki, a vi ste me povabili, da boste o meni govorili…”

Frapirana Milekova je po tem napadu lahko samo še izustila: “Lahko govoriva o jablani, ki vam jo je zasadil vaš oče…” Nato se seveda o komunistični jablani, ki jo je v Sloveniji zasadil njen mož Milan, seveda do konca oddaje ni več govorilo.

Video, še posebej del od 44.30 – 45.00 minute, bo nedvomno šel v zgodovino, saj nazorno prikaže, kako še 25 let po slovenski osamosvojitvi najvišji predstavniki nomenklature čisto padejo iz tira, ko se jih vpraša o političnem sistemu, ki je bil dejansko izrojen do konca – med in mleko sta se cedila samo za komi vrhuško, medtem ko je “raja” živela človeka nedostojno življenje.

stefka-kucan-jezna

Št. komentarjev: 30
 1. kmet pravi

  JA, njihova vera jim je in še dan danes njihovim vernikom omogoča Nebesa na Zemlji, zato tako goreče verujejo v njihovega Boga, mejhnega palčka.

 2. rdeča kapica pravi

  Kučan si je spet doma lase pulil, ko je videl svojo Štefi kakšne spet kvasi… hahahahahah…

 3. minka pravi

  A ta je še sploh kdaj trezna?

 4. Slovenc pravi

  Kaj mene briga, kaj neka Štefka lapa po Hanza TV. Vem pa, da sn vedmo spado med “rajo” in sn živo v Jugi bogofsko, dans pa živim nedostojno

 5. resnicaJE pravi

  In lažete! Poznam ljudi, ki bili v YU direktorji in navadni delavci v fabrikah, VSI so si zgradili lastne hiše, hodili na dopust, imeli vse – če se ni dobilo tu, so imeli vsi denar, da so skočili do Celovca ali Trsta in si tam pač kupili. Razmerje čistilka:direktor pa je bilo 1:4 ! Zato ne lažite, da je elita takrat živela nevem kako razkošno! Zemljarič je imel tako bogi vikend v Kranjski gori, da ga ima danes večina srednjega sloja boljšega! In to kar ima danes elita je 10000x več kot včasih !! Včasih direktorji niso imeli vil, Porschejev, jaht, računov v davčnih oazah! Zato nehajte že lagati, ker vas bom drugače tožil za zavajanje!

 6. Narim pravi

  Na, zdej ste pa dobl, kar ste iskali.
  Ja, fčasih je luštno blo.

 7. huso pravi

  Predvsem je potreben apetit.

 8. Kr en pravi

  resnicaJE BRAVO!!! Vse si povedal prav, sam mal manj kletvic bi lahk uporabil da ne prideš na nivo bruha in podobne so.drge.

 9. gogi pravi

  Ta Štefanin izpad je res bil zelo mimo… kdo pa je ona da bi se SAMO o njej pogovarjalo???? Navadna priležnica rdečega aparatčika je bila vse življenje…

 10. Slovenc pravi

  Čuj Kr en, nea mene mešaj polek. Jas mam stare ikspeje na 256maga Rama, pa mi videjo strim sploh nea dela. Ono gori ni celi moj koment, ker ga je admin sfriziro…

 11. antikomunist pravi

  Rdeče gliste ostajajo rdeče gliste. Ni kaj več dodati.

 12. antikomunist pravi

  Odgovor: Raje rdeči komunist kot pa levi Stalin. Sicer pa ti rdečega desničarja še nisi videl, verjetno misliš na svoj idol M.K.

 13. Petrovc pravi

  POLITIKIS: “– med in mleko sta se cedila samo za komi vrhuško, medtem ko je “raja” živela človeka nedostojno življenje.”
  —————————————————————————————-
  PROSIM, ČE MI UREDNIŠTVO JASNO ODGOVORI, KAJ SO OSNOVE ZA LAŽI V TEJ TRDITVI!!!!!
  V SFRJ smo živeli delovno, pošteno, sproščeno, srečno!!!!!!
  Vsi smo imeli službe, vsi smo ustvarjali, vsi smo bili, človeka vredno, plačani, bila je sociala, zdravstvo, šolstvo,…….
  Vse te hiše, ki jih v SLO vidite, SO BILE ZGRAJENE V SFRJ!!!!!!!!!!!!

 14. hlod pravi

  Seveda pa @resnicaJE niti osnovnega ne razume, ko tole zapiše: “če se ni dobilo tu, so imeli vsi denar, da so skočili do Celovca ali Trsta in si tam pač kupili.”
  Osnovno je to, da mora urejena država svojim ljudem osnovne artikle nuditi doma, v domačih trgovinah ne pa da se kavo, kavbojke, banane, pralne praške itd kupuje v tujini.
  Ni treba, da država nudi v štacuni rolls-royce, OSNOVNI artikli pa MORAJO biti v domačih štacunah!!! Če tega ni, je država zanič!
  Koliko vam še manjka, da boste spoznali, da je bila Juga zanič!!!!

 15. No še danes mi nimamo vsega v sloveniji. Marsikaj se hodi kupovat v tujino , pa tudi ker je cenejše. Sej si tud kavo dobil in vse tu. Samo ker takrat še ni bilo supermarketov , je bilo zadev manj in so bile dražje. Tud radio sem si šel v tujino kupit ker je bil tam cenejši. Še danes gremo v tujino po nakupih. Mađarska , bosna . Naprimer sam sem šel v srbijo po nove zobe , ker je pri nas HUJE KOT V KOMUNIZMU. Normalen državljan ne pride do zob , včasih pa so itd.

 16. Hlod , vidiš nimaš prav. Bilo je vse a bilo je do prihoda supermarketov vsega manj in večino izdelkov dražjih. Danes je pa vse , naprimer lahko pridemo privat do novih zob, pa moramo po te v tujino ker so tam BISTVENO CENEJŠA.

 17. konrad pravi

  Ne bluzite, preberite si kako knjigo o komiju kučanu, ta je že v 70. letih imel razkošno 4-sobno stanovanje, kasneje je dobil praktično brezplačno še bajto v Murglah. A je navadna raja res imela takšne bonitete vas vprašam???

 18. resnicaJE pravi

  @hlod: sam ti si res en hlod, majkemi.
  Sedaj mi pa povej kaj je boljše:
  včasih v tistem groooznem totalitaaaarnem sistemu smo pa denar le imeli kajne? da smo si šli lahko kupiti Milko v Celovec ane?
  Danes imaš pa 100 Milk pred nosom, ee pa penezev ni! Kaj je potem bolje?

 19. KIDON pravi

  Frankenštajn iz Brda pri Lukovici, si je upal cuzat, kar si tudi cuzlja ne želi.

 20. raft pravi

  Petrovc pravi:

  V SFRJ smo živeli delovno, pošteno, sproščeno, srečno!!!!!!
  Vsi smo imeli službe, vsi smo ustvarjali, vsi smo bili, človeka vredno, plačani, bila je sociala, zdravstvo, šolstvo,…….
  Vse te hiše, ki jih v SLO vidite, SO BILE ZGRAJENE V SFRJ!!!!!!!!!!!!
  ———————————-
  Ha,ha in še stokrat ha. Koliko Slovencev je za vašo srečo v SFRJ izgubilo življenje? Kolikim Slovencem so za to srečo pokradli iz roda v rod ustvarjeno premoženje?
  BTW, hišo sem si zgradil pred osmimi leti.

 21. mišo pravi

  @hlod: podpišem! Levičarji pa bodo itak branili zločinski sistem, v katerem so njihovi rdeči predniki imeli vse na voljo, drugi – tisti brez rdeče knjižice, pa nič.

 22. Slovenc pravi

  raft pravi: 14. 10. 2016 ob 07:11
  ———————
  BTW, hišo sem si zgradil pred osmimi leti.
  ———————
  Sklep… “raja” je v Jugi živela nedostojno!

  Hahahhahhaaahhahahahaaaaaaaaaaaaaaa… ke bebec

 23. haapy yack pravi

  hoj
  Ko si v Sloveniji naredil hišo si obenem naredil še eno na jugu.
  Zdaj se ne da več. Seveda bo še slabše.
  čao

 24. antikomunist pravi

  @Petrovc meni, da je živel v SFRJ srečno. To pove vse, bil je komunistična baraba na kakšnem kvazi položaju, kjer ni bilo važno znanje, temveč dobre veze – in pa seveda partijska knjižica. Tisto najgnusnejše v življenju poštenega Slovenca. Petrovc, nisi nič drugega, kot majhna brezzoba komunistična barabica. Če bi tudi obstajala viagra za možgane, tebi ne bi nič pomagalo, ker si do kraja zakužen.

 25. Zasavc pravi

  Štefka , čas bi bil , da se nehaš igrati slepe miši. Dovolj si že stara

 26. Narim pravi

  hlod pravi:
  13. 10. 2016 ob 21:14
  Seveda pa @resnicaJE niti osnovnega ne razume, ko tole zapiše: “če se ni dobilo tu, so imeli vsi denar, da so skočili do Celovca ali Trsta in si tam pač kupili.”
  Osnovno je to, da mora urejena država svojim ljudem osnovne artikle nuditi doma, v domačih trgovinah ne pa da se kavo, kavbojke, banane, pralne praške itd kupuje v tujini.
  Ni treba, da država nudi v štacuni rolls-royce, OSNOVNI artikli pa MORAJO biti v domačih štacunah!!! Če tega ni, je država zanič!
  Koliko vam še manjka, da boste spoznali, da je bila Juga zanič!!!!

  ___
  Sej je blo v naših trgovinah.

  TrstJeNašPress

  Pa Celovec tudi. 😛

  Dons pa je v trgovinah na naših tleh fse.
  Sam dobršen del ljudi, ohka sam nos na izložbo prlima.
  In občuduje nedosegljive dobrote.

 27. dzi nu nje ja pravi

  Pionirja,komsomolca,komunjaro,ki = trajnožareči DESNI-KOMUNIST častni,Dr.Janshari,se pa na to temo ne sme nič ( 0 ) ,vprašati ???

 28. keki pravi

  Štefanija, raje si odpri novo flašo in se ne smeši…

 29. antikomunist pravi

  Štefika je še hujša kot njen palček.

 30. kekec pravi

  Stara in grda baba ne mora biti drugačna, manjka ji še 1deci šnopsa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen