Romana Tomc: “Revščina je kompleksen, večdimenzionalen problem!”

3

Generalna skupščina Združenih narodov je 17. oktober razglasila za svetovni dan boja proti revščini. Njegov namen je opozarjanje na problem revščine v svetu in spodbujanje aktivnosti za njeno zmanjševanje. Tema letošnjega dneva boja proti revščini se glasi: ”Korak od ponižanja in izključenosti k sodelovanju: izkoreninjenje revščine v vseh njenih oblikah.”

”Izkoreninjenje revščine je kompleksen problem, ki vključuje številne dejavnike, s katerimi se je potrebno spopasti. Ne gre le za pomanjkanje dohodka, potruditi se moramo, da presežemo videnje revščine kot takšne. Le v tem primeru se bomo lahko s težavo zares soočili”, je ob svetovnem dnevu boja proti revščini poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

V Evropski uniji se namreč zaradi nizkih plač, dolgotrajne brezposelnosti in slabega socialnega varstva, s problemom revščine sooča preko 120 milijonov ljudi. Eden izmed glavnih ciljev strategije Evropa 2020 je prav zmanjšanje števila oseb, ki jim grozi revščina ali socialna izključenost. Evropski parlament je v boju proti revščini sprejel že vrsto resolucij, a problem še vedno ostaja.

Tudi v Sloveniji ostaja revščina kljub gospodarski rasti še vedno zelo visoka. Revščina torej ne pomeni samo pomanjkanje denarja, ampak ima veliko večjo razsežnost: omejen dostop do zdravstva in izobraževanja, življenje v starih stanovanjih, socialna izključenost in tako dalje: Odprava revščine je zahteven proces, ki terja različne ukrepe in njihovo medsebojno usklajenost, tako na strani socialnih ukrepov, kot na strani spodbujanja poslovnega okolja, trga dela ter raziskav in razvoja. Ukrepi in ideje, kaj vse bi lahko naredili za boljši danes in jutri nas vseh, so na mizi, treba bi bilo poslušati vse strani in iskati najboljšo možno rešitev. Le s skupnimi močmi bi namreč lahko dosegli, da se razmere, tako v Sloveniji, kot Evropski uniji, izboljšajo.«

romana-tomc3roka

Št. komentarjev: 3
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Čudn tole. Bilderbergovci pa se zavzamejo za uničenje blagostanja. Družba gospodarjev in sužnjev.
  čao

 2. jani pravi

  Lepo ga. Romana Tomc! Samo tako dalje!

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Vidite v ozadju nitko s katero lutkar dviguje rokce lutk.
  čao

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen