Migranti še naprej množično čez Sredozemsko morje v Evropo

0

Migrantski tok čez Sredozemsko morje ne usiha. Španske oblasti so v soboto iz morja pred svojimi obalami rešile več kot 100 ljudi. V Grčiji so medtem severozahodno od Peloponeza odkrili čoln s 131 ljudmi na krovu, grški otok Milos pa jih je doseglo še 114, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Španiji so v soboto po navedbah tiskovne predstavnice agencije za reševanja na morju iz vode rešili najmanj 104 ljudi. Med potniki na čolnu, ki ga je opazila ribiška ladja severovzhodno od otoka Alboran, so tudi otroci, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti so 56 ljudi iz podsaharske Afrike prepeljale v Malago, 32 drugih Afričanov, med njimi 17 žensk, pa so odpeljali v pristanišče Motril kakih sto kilometrov bolj vzhodno. 16 drugih migrantov iz Severne Afrike so odpeljali v Cartageno, 400 kilometrov severovzhodno od Malage.

V Grčiji pa so v noči na soboto odkrili begunski čoln s 114 begunci, je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa danes poročala televizija Skai. Grška obalna straža je čoln odvlekla do otoka Milos. Že pred tem so v soboto iz Grčije poročali o čolnu s 131 ljudmi na krovu.

Od leta 2014 je v Sredozemskem morju življenje izgubilo več kot 10.000 migrantov, ocenjujejo Združeni narodi. (sta)

emigranti-ladja8polno

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen