Malce nerodno: obdolženi dekan Boštjan Brumen sredi sodnih procesov predstavlja UM v tujini

11

Univerza v Mariboru se te dni predstavlja na Evropskem sejmu visokošolskega izobraževanja. Pod pokroviteljstvom Ministrstva za šolstvo, znanost in šport se Univerza v Mariboru skupaj s predstavniki Univerze v Ljubljani, Inštituta Jožef Štefan ter Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS predstavlja na Evropskem sejmu visokošolskega izobraževanja EHEF 2016 v New Delhiju, Indija.

Skladno s strategijo internacionalizacije Univerze v Mariboru in nacionalnimi strateškimi dokumenti je Indija trg, ki tudi za Slovenijo odpira nove možnosti za študij ter mednarodno sodelovanje na različnih področjih. Sliši se lepo in koristno, a ob tem je malce nerodno, da UM v Indiji predstavlja prav dekan Fakultete za turizem Boštjan Brumen, ki je v Sloveniji obdolžen kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Famozna UM hobotnica pristala na sodišču: Dekan FT Boštjan Brumen obdolžen KD ponareditve ali uničenja poslovnih listin! Več o tem TUKAJ.[/su_box]

Na okrajnem sodišču v Murski Soboti je do sedaj v predmetni zadevi bilo razpisanih 6 narokov. Glavna obravnava, ki se je začela 20.6.2016, se je nadaljevala z izvajanjem dokazov 16.9.2016, naslednji narok, namenjen nadaljnji izvedbi dokazov, pa je določen za 17.10.2016. Na oktobrski narok je poleg Brumna vabljena tudi Petra Ujčič, šefica oddelka za gospodarske in finančne zadeve na Univerzi v Mariboru.

Pripis: Na mariborskem sodišču se je danes s predobravnalnim narokom začel sodni postopek zoper nekdanjega glavnega tajnika mariborske univerze in današnjega dekana brežiške fakultete za turizem Boštjana Brumna (ta je trenutno v Indiji, kjer promovira UM!?), ki mu tožilstvo očita zlorabo položaja. Postopek poteka še zoper dva soobtožena, ki se bosta zagovarjala zaradi pomoči pri kaznivem dejanju.

Brumen naj bi, kot mu očita tožilstvo, položaj zlorabil, ker je kot glavni tajnik v letih 2009 in 2010 odobril domnevno neupravičeno plačilo izstavljenih računov, s katerimi so si takratni najvišji predstavniki univerze, med njimi tudi rektor Ivan Rozman, plačali smučarske počitnice na Kopah.

Pri tem naj bi mu pomagala soobtožena direktorja podjetij Proplus Bojana Sovič in Uni Gostinstva Davor Račič, s katerima je upravljavec smučarskih in hotelskih zmogljivosti na Kopah, podjetje Vabo, sklenil po mnenju tožilstva fiktivni sponzorski pogodbi v višini okoli 8000 evrov. Univerza je počitnice, na katerih so bili tudi gostje iz Finske, nato plačala v okviru investicijskih in vzdrževalnih del, ki so bila ocenjena na okoli 22.000 evrov.

Prvoobdolženi Brumen se je sicer današnjega predobravnavnega naroka udeležil, a se o krivdi ni izrekel, ker njegova odvetnica Nina Brumen, sicer njegova soproga, ki je prav tako uživala zimske počitnice na Kopah, naj ne bi bila obveščena o naroku. Tudi sicer je sodnico Vanjo Verdel Kokol zanimalo, zakaj se Brumen zadnje čase ni kaj dosti odzival na sodno pošto, ta pa je pojasnil, da je bil zelo veliko v tujini.

Ker se je za danes opravičil tudi Račič, se je o krivdi izrekla le Sovičeva, ki pa se po ponudbi tožilke Saške Žontar za sedem mesecev pogojne kazni na dve leti preskusne dobe za priznanje ni odločila. Da gre pričakovati zapleteno sojenje, je bilo razvidno tudi iz zahteve njene odvetnice Nine Žavcer Hrovatin, ki je zaradi domnevne kršitve procedure v postopku zahtevala izločitev e-poštne komunikacije iz spisa.

Sodnica se bo tako morala najprej odločiti o tej zahtevi in opraviti še predobravnavni narok za ostala dva. Če zahtevi obrambe ne bo ugodila, je odvetnica že zahtevala zaslišanje nekaterih prič, med njimi tudi nekdanjega rektorja Rozmana. Brumen je sicer v zvezi s to zadevo poleti že spisal ustavno pritožbo, v kateri se je pritožil nad ravnanjem mariborskega okrožnega sodišča in tamkajšnjega tožilstva.

Brumna, pa tudi Rozmana, je že pred tremi leti kazensko ovadil Nacionalni preiskovalni urad (NPU), ki je preiskoval mrežo javno-zasebnih partnerstev Uni podjetij. Gre za mrežo podjetij, ki so vzniknila v času, ko je univerzo vodil Ivan Rozman. Krovno podjetje je bilo družba Uni Storitve v posredni 100-odstotni lasti univerze.

bostjan-brumen-indiaDekan Fakultete za turizem Boštjan Brumen (skrajno desno) se v Indiji gre promocijo UM, v Sloveniji pa proti njemu teče sodni proces…

Št. komentarjev: 11
 1. oki pravi

  To ni malce, to je precej nerodna zadeva za UM. Halo rektor Tičar?

 2. rene pravi

  A nima tale kekec enih par kazenskih postopkov odprtih? Kako je lahko sploh dekan kakšne fakultete? V tujini bi takšnega “akademika” hitro nagnali!

 3. Miran pravi

  Prijazno priporočilo @ Narimu

  Nikoli, res nikoli ne limaj na ta spoštovani portal članke iz UDBO pregrešnih občil kot so n. pr. mladina, gnevnik, delo in ostala neprebavljiva hanzikanalizacija !
  Hvala.

 4. linke pravi

  miran

  bodi frajer in demantiraj.
  snemi plašnice in imej malo širše obzorje..
  preberi članek
  “kdo je pokopal Slovenijo” v Mladini.
  preberi 2x.. premisli. najdi druge vire, ki (če) to demantirajo.
  potem pa kaj napiši in dodaj link.

 5. Pesjanar pravi

  Tisti ki bere in verjame kaj bere v Mladini,ja tistemu se res širi obzorje,če bere v sobi se njegovo obzorje konča pri levi steni.

 6. kmet pravi

  Da čitaš mladino, to moraš biti mentalno prizadet …………..

 7. grega pravi

  A bi se vi vrnili k lopovskemu Brumnu? To je poanta članka…

 8. Narim pravi

  kmet pravi:
  07. 10. 2016 ob 21:35
  Da čitaš mladino, to moraš biti mentalno prizadet …………..

  ______
  Izgleda da ste jo svojčas mnogo prebirali.

  😛

 9. Friderich pravi

  Gospoda, malo ste se v tej temi izgubili. Imamo opravka z univerzitetnimi prevaranti in kradljivci, ki so v dveh Rozmanovih rektorski mandatih pokradli vsaj 3 mio eur. To so naslednje osebe: rektor Ivo Rozman, takratni glavni tajnik Boštjan Brumen in šef kabineta Mitja Kotnik. K njim pa lahko šer prištejemo takratnega dekana Fakultete za zdravstvene vede Kokola in njegovo ljubico (tajnico) s katero ima tudi otroka, tovarišico Blažun, ki je že več letr v bolniški. In še bi se našli pajdaši. Potrebno jim je odvzeti nezakonito premoženje in jih poslati za reštke.

 10. Zamjatijn pravi

  Pro Plus, pa je firma, ki že dvajset let izčrpava in krade v sistemu Univerze v Maribor, kradli so s svojimi projekti tudi na Mestni občini Maribor. To je direktorica Sovička in njen koruptni mož.. Pokralki so tudi veliko denarja pri gradnji Medicenske fakultete. In še vedno deljajo za UM, ker jih forsira in tam tudi denar krade Petra Ujčič, šefica računovodstva in financ na Univerzi Maribor, še ena za rešetke.

 11. linke pravi

  zgleda da je tu še en krt

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen