Levičarski nesmisli o Donaldu Trumpu

3

ales-ernecl2Piše: Aleš Ernecl, urednik

Donald Trump ni intelektualec, Donald Trump ne ve prav veliko o politiki, Donald Trump o marsičem, o čemer je bolj ali manj prisiljen govoriti, najbrž nima pojma. Donald Trump najbrž ne ve natančno, kaj naj bi bil klasični liberalizem, kaj naj bi bil konzervatizem, Donald Trump ne pozna dobro judeo – krščanske tradicije, za nivo svoje izobraženosti – kaže preveč napuha. Donald Trump predstavlja nevarnost, pogojno rečeno, v tem smislu, ker je dokaj nagnjen k avtoritarnim rešitvam, ker se zdi, da je v mnogih primerih etatist, ker bo družbi, ki že tako nima pojma o konzervatizmu, predstavitev samega pojma najbrž zameglil še bolj, prav mogoče je, da bo konzervatizem spravil še na slabši glas.

Donald Trump je, na drugi strani, zanimiv, ni suhoparen karierni politik iz Washingtonskih pisarn, je koristen kompanjon v boju proti establishmentu, ki ameriško in z njo vso zahodno družbo poganja v vse bolj avtoritarno »stanje duha«, maskirano z bojem proti sovražnemu govoru, bojem za družbeno pravičnost in politično korektnost, ki nam prinašata vedno večje omejevanje svobode govora.

Kot vidite, obstaja kar nekaj stvari, zaradi katerih nad Trumpom, četudi se imate za konzervativca, ne morete biti, če uporabim neke vrste olepševalnico, »le navdušeni«. Toda ugovori, ki krožijo po mainstream medijih in jih zna vsak povprečni konzument z zmernim spoštovanjem do njih »zdrdrati na pamet«, niso nič druga kot tipični nabor »levičarskih slaboumnosti« v funkciji demoniziranja »nasprotne strani«.

Trumpa se obtožuje, da 1. Neko določeno obdobje ni plačeval davkov, ki se jih je lahko zakonito ognil plačevati (večina teh namigov je še vedno nepojasnjenih), 2. Obtožuje se ga podjetniškega vedenja, ker je raje kupoval od cenejšega kitajskega ponudnika storitev kot od dražjega ameriškega, češ, da je to protiameriško vedenje (kar je nesmisel, podjetniki pač plačujejo tiste davke, ki se jim ne morejo izogniti, državi, v kateri imajo registrirano podjetje, s svojo težnjo po maksimizaciji dobička, k čemur sodi tudi iskanje cenejših dobaviteljev, pa svoji državi ne škodijo), 3. Obtožuje se ga seksizma, šovinizma, nespoštovanja žensk. Ker je nekoč misici, ki jo je pogodba obvezovala, da se ne sme zrediti, rekel »Miss Piggy«, »pujčika« po domače, ker se je res. Ker se je »s pubeci na piru« pogovarjal o vedenju misic in povedal, da »če si dovolj slaven, večina dovoli, da jih šlataš«. Ker je »s pubeci na piru« ženske obravnaval zgolj kot spolne objekte. Levica bi namreč z zakoni narekovala, o čem naj se »pubeci na piru pogovarjajo«. Imeli bi mikrofone povsod in če bi se o njih pogovarjali zgolj kot o spolnih objektih več kot pol h, bi prišli policaji ali redarji in napisali kazen. Vsekakor pa bi se po njihovo zgodilo dvoje: 1. Prepovedali bi ti kandidirati za javno funkcijo in 2. Če ti že ne bi prepovedali, pa bi te poslali na »moralno čiščenje h kakemu novoliberalnih terapevtov na FDV«. Ko bi dobil »štempl«, da si prečiščen – bi spet lahko kandidiral. Nora, blazna pseudokrščanska sekta, vam rečem.

Št. komentarjev: 3
  1. tone pravi

    Odličen vpogled v Trumpovo osebnost. Kot kolega za babe lovit ni slab, a seveda ta človek nima odlik, da bi vodil najpomembnejšo državo na svetu.

  2. pubec pravi

    Morda pa bi rabil Ernecla za svetovalca?

  3. Beno pravi

    Dobro, Ernecl.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen