Lažni sestrični žrtve nesreče Germanwingsa pogojna zaporna kazen

0

Žensko, ki se je izdajala za sorodnico ene od žrtev letalske nesreče nemške nizkocenovne letalske družbe Germanwings v francoskih Alpah 24. marca lani, je danes sodišče v Kölnu zaradi dveh goljufij obsodilo na enoletno pogojno zaporno kazen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

35-letnica, ki ni prišla na sodišče zaradi zdravstvenih težav, se je pretvarjala, da je sestrična ene od 150 žrtev. Trdila je, da je sestrična učitelja, ki je bil na letalu s skupino 16 učencev. Zahtevala je letalske karte zase, svoja otroka in znanca do prizorišča nesreče na jugu Francije.

Nemška letalska družba Lufthansa, lastnica Germanwingsa, je namreč organizirala in plačala posebne lete do prizorišča nesreče vsem svojcem umrlih.

Za lete, hotelske namestitve in druge stroške ter dva izleta do Marseilla je obsojenka Lufthanso stala približno 16.000 evrov.

Na obsodbo se lahko pritoži v dveh tednih, še navaja dpa.

Airbus A320 je bil 24. marca lani na poti iz Barcelone v Düsseldorf, ko je treščil v goro v francoskih Alpah. Tja ga je namerno usmeril 27-letni kopilot Andreas Lubitz, ki je imel več let težave z depresijo, potem ko je pilota zaklenil v stranišče.

Med 150 smrtnimi žrtvami strmoglavljenja letala je bilo 72 nemških in 50 španskih državljanov, potniki pa so prihajali še iz 17 drugih držav. (sta)

germanwings3

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen