Zuckerberg še resneje med dobrodelneže

0

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg in njegova soproga Priscilla Chan sta v sredo sporočila, da bosta v naslednjih desetih letih namenila tri milijarde dolarjev za boj proti boleznim ter prizadevanja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, da bi zagotovila bolj varno prihodnost svoji hčerki.

“To je ambiciozen cilj,” je dejal Zuckerberg na dogodku v San Franciscu, na katerem je objavil novo donacijo Pobude Chan Zuckerberg, ki sta jo ustanovila s soprogo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah 32-letnega filantropa je cilj najti zdravilo za vse bolezni ali pa doseči vsaj to, da bi smrtonosne bolezni postale obvladljive. Njegova soproga, sicer zdravnica, ki je konec leta 2015 rodila njuno hčerko Max, je dejala, da to ne pomeni, da otroci ne bodo več zbolevali, da pa bi se to dogajalo manj pogosto in da bi jih prizadele manj hude bolezni.

Zuckerberg je dodal, da sta se za korak odločila po letih pogovorov s strokovnjaki, ki menijo, da je omenjeno mogoče doseči.

Kmalu po rojstvu hčerke sta sicer Zuckerberg in njegova soproga sporočila, da bosta 99 odstotkov delnic Facebooka oziroma okoli 45 milijard dolarjev darovala v dobrodelne namene za “napredek človeškega potenciala in promocijo enakosti”.

V okviru tokratne donacije bosta prvih 600.000 dolarjev namenila za vzpostavitev velikega biološkega centra v San Franciscu, kjer si bodo raziskovalci, znanstveniki in drugi prizadevali najti načine za izboljšanje preučevanja in razumevanja bolezni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen