Proti predlaganim omejitvam EK glede stroškov mobilnega gostovanja

2

milan zver3Komentar: dr. Milan Zver, evropski poslanec

“Razočaran sem nad današnjim predlogom Evropske komisije o odpravi stroškov mobilnega gostovanja v Evropski uniji,” je dejal dr. Milan Zver.

“Lansko leto smo dosegli dober dogovor, a danes se zdi, da so v komisiji izrabili inštrument politike poštene uporabe in pozabili na prenekaterega državljana Evropske unije, ki v gostujoči državi poslovno ali zasebno biva dlje od tridesetih zaporednih ali skupno več kot devetdeset dni na leto,” je povedal.

“Komisija si je s temi omejitvami cilje postavila prenizko, saj v praksi ta predlog ne predstavlja ukinitve stroškov gostovanja. Najbolj prizadete bodo ravno najbolj ranljive skupine, kot so študenti na izmenjavi programa Erasmus+. Kot stalni poročevalec Evropskega parlamenta za Erasmus+ bom na ta problem opozoril tudi v poročilu, ki ga pripravljam in Komisijo pozval, naj te omejitve sprosti in omogoči, da državljani v celoti izkoristijo prednosti enotnega trga Evropske unije,” je poudaril vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

Št. komentarjev: 2
  1. re gornjemu pravi

    Ne vem zakaj cviliš? Zarjovi saj si Zver!

  2. beno pravi

    Eden najboljših evropskih poslancev! Deloven, razgledan in pravičen!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen