Program Erasmus plus je zgodba o uspehu

0

milan-zver3Piše: dr. Milan Zver, evropski poslanec

V petek, 23. septembra 2016, je v organizaciji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta potekala konferenca o programu Erasmus plus, ki se ga je udeležil tudi komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics.

Mednarodno konferenco je odprl stalni poročevalec Evropskega parlamenta za program Erasmus plus in vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver. Povedal je, da je od vzpostavitve programa leta 1987 bilo vanj vključenih več kot tri milijone Evropejcev. “Erasmus plus je zgodba o uspehu,” je dejal in poudaril, da “vpliva na modernizacijo evropskih šolskih sistemov”. Po njegovem ima od njega tudi veliko koristi tudi gospodarstvo. Izpostavil je, da bo projekt leta 2017 dopolnil že 30 let, sam pa meni, da bo v prihodnje še pridobil na veljavnosti.

Evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics je dejal, da je program Erasmus plus eden izmed najbolj priljubljenih v Evropski uniji. “Vzgojil je generacije mladih, ki verjamejo v Evropo,” je povedal. “Mobilizira več sto tisoč študentov, samo lani jih je sodelovalo več kot 600.000,” je poudaril in dodal, da tako mladi dobili priložnost živeti še v kakšni drugi državi EU. Je pa Erasmus plus več kot orodje za mobilnost študentov, je opozoril. “Ima svoje programe za mladino, za šport in za prostovoljstvo. Vsi ti elementi lahko zelo pomembno prispevajo k našem vsakdanjiku,” je še dejal Evropski komisar Tibor Navracsics.

Konference, ki je bila odlično obiskana, se je udeležila tudi poslanka v Evropskem parlamentu Romana Tomc (ELS/SDS).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen