Policija: Voznik avtomobila namerno povozil škofjeloškega župana na kolesu

0

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo, da je voznik avtomobila v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo. Kriminalisti so v ravnanju voznika ugotovili znake kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih in njegovi samoprijavi so vozniku že v sredo zjutraj odvzeli prostost in ga pridržali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, dosedanja obvestila, ki so jih kriminalisti zbirali v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državno tožilko, izkazujejo sum, da v trčenju ne gre za klasično prometno nesrečo, ki jo udeleženec največkrat povzroči zaradi neupoštevanja prometnih pravil, temveč gre za namerno trčenje voznika v kolesarja.

Škofjeloški župan Miha Ješe je bil v trčenju lažje poškodovan. Kriminalisti pa danes še nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi utemeljili sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Z zbranimi podatki bodo seznanili pristojno državno tožilstvo. Osumljenca pred tem dogodkom policisti sicer zaradi kaznivih dejanj še niso obravnavali.

Na Policijski upravi Kranj bodo danes ob 12.30 uri na voljo tudi za izjave medijem o tem dogodku. (sta)

kolo2(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen