Policija v Casablanci na lovu za napihljivimi seks lutkami

0

Maroška policija je v Casablanci odšla na lov za napihljivimi lutkami, potem ko so po internetu zaokrožile govorice, da je te spolne igračke, ki so kot vse druge v kraljevini prepovedane, mogoče dobiti na eni izmed tamkajšnjih tržnic. Po poročanju maroških medijev policija za zdaj ni bila uspešna, a ostaja sumničava, predvsem do kitajskih trgovcev.

Po maroških spletnih straneh se je v minulih dneh predvsem med moškimi uporabniki bliskovito razširila novica, da je mogoče na veliki casablanški tržnici Derb Omar, ki je poplavljena z izdelki z vsega sveta, med drugim s Kitajske, dobiti napihljive lutke. Na sled tem govoricam sta v četrtek odšla tudi dva maroška časnika, ki pa sta njihovo verodostojnost postavila pod vprašaj.

Govorice so medtem že dosegle tudi varnostne službe v muslimanski državi, ki so policiste v civilu poslale na kitajski del tržnice, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. “Edine lutke, ki jih je policija uspela dobiti v roke, so tiste običajne, izložbene, ki stojijo v butikih z oblekami,” je poročal časnik Asabah. Je pa hkrati dodal, da so še posebej kitajski trgovci ostali pod drobnogledom.

Na maroškem notranjem ministrstvu dogajanja niso komentirali, v združenju trgovcev na tržnici Derb Omar pa so govorice “uradno demantirali”. Maroška javnost se je ob vprašanju spolnih igračk na tržnici razklala – nekateri so bili ogorčeni, drugi so se zgolj nasmihali. Neka uporabnica Facebooka se je tako na primer zavzela tudi za moško različico napihljivih lutk.

Spolne igračke so v Maroku prepovedane. Zakonodaja predvideva kazen za “kogarkoli, ki proizvaja, razpečuje, objavlja, uvaža, izvaža, prodaja ali ima v posesti tovrstne pornografske stvari”, so spomnili lokalni mediji. A Maročani lahko do igračk za odrasle pridejo kljub temu, pod mizo, saj se jih nemalo prinese v državo, predvsem iz španskih enklav Ceuta in Mellila.

Leta 2012 je sodišče moškega, ki je tovrstne predmete prodajal v Casablanci, obsodil na osem mesecev strogega zapora. (sta)

seks-lutka(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen