PBS tudi uradno pripojena k NKBM

0

Okrožno sodišče v Mariboru je danes izdalo sklep o vpisu pripojitve Poštne banke Slovenije (PBS) k Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) v sodni register. Z današnjim dnem PBS tako preneha poslovati kot samostojna pravna oseba, vse njene obveznosti in pravice pa so prenesene na njeno pravno naslednico, NKBM, so sporočili iz slednje.

Stranke združene banke naj bi s pripojitvijo pridobile širšo ponudbo sodobnih bančnih storitev, z mrežo poslovalnic, razvejano po vsej državi, pa jim bo združena banka bolj dostopna. “Poslovanje za stranke teče nemoteno in jim zaradi te spremembe banke ni treba obiskati,” so še zagotovili v NKBM.

Združena banka, v katero so prešli tudi zaposleni iz PBS, posluje z imenom NKBM, njen sedež je še naprej v Mariboru. Tudi uprava NKBM ostaja enaka: predsednik uprave je Robert Senica, članica uprave pa Sabina Župec Kranjc. Omenjenima se bosta v upravi kmalu pridružila Josef Gröblacher in Jon Locke. Korporativno znamko PBS bo postopoma nadomestila korporativna blagovna znamka NKBM in njena celostna grafična podoba.

“Z združitvijo bank utrjujemo naš tržni položaj in sledimo strateškemu cilju postati vodilna banka pri nas,” je povedal Senica. “K temu bodo bistveno prispevali dolgoletna tradicija, celovita ponudba sodobnih bančnih storitev ter strokovnost, zanesljivost in izkušnje obeh bank s poslovanjem prek široke mreže poštnih enot,” je prepričan.

NKBM je v sredo sporočila, da je v prvem letošnjem polletju ustvarila 36,2 milijona evrov čistega dobička, na ravni skupine pa se je ta ustavil pri 29,3 milijona evrov. V banki so poslovanje v tem obdobju označili kot uspešno. Po pripojitvi PBS banko čaka še pripojitev KBS banke oziroma nekdanje Raiffeisen banke – pripravljalne aktivnosti v tem postopku so stekle julija. (sta)

nkbm_banka-460x250

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen