Manj prihodkov od iger na srečo pomeni tudi manj sredstev za slovenski šport

0

Fundacija za šport bo zaradi stalnega upadanja prihodkov od koncesij od iger na srečo za prihodnje leto lahko razdelila precej manj sredstev, namenjenih slovenskemu športu, kot v preteklih letih, so danes sporočili iz fundacije.

Fundacija za šport, eden ključnih organizacij pri sofinanciranju slovenskih športnih organizacij in športne infrastrukture, je začela s pripravami na javni razpis za leto 2017.

Člani sveta Fundacije za šport (FŠO) so na podlagi podatkov pretekle realizacije, trendov gibanja koncesijskih dajatev in predvidevanj obeh loterij, Športne loterije in Loterije Slovenije, na zadnji seji ugotovili, da se lahko sofinanciranje slovenskih športnih organizacij, njihovih projektov, športnikov in objektov zmanjša za tudi 20 odstotkov. Tolikšno znižanje lahko vpliva tudi na kakovost slovenskega športa in znižanja konkurenčnosti na mednarodni ravni, so zapisali v izjavi za javnost.

Predsednica sveta FŠO Katja Koren Miklavec je predvidevanja za leto 2017 že predstavila predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez Bogdanu Gabrovcu, saj meni, da bo stalni upad koncesijskih sredstev v zadnjih letih predstavljal tveganje na področju financiranja slovenskega športa v prihodnje. Znova je izpostavila potrebo po ustreznejši sistemski ureditvi tega področja in vzpostavitvi stabilnejšega finančnega okolja, namenjenega slovenskemu športu.

Z ugotovitvami in predlogi bo seznanila tudi ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen