Gospod Cerar odstavite “glavorezca” Klemenčiča ali odidite vi!

11

vinkogorenak4Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

Včeraj smo bili deležni nečesa, kar se niti v komunizmu ni moglo nikoli zgoditi. Povsem jasno je, da je sodni sistem v času komunizma ščitil enopartijski sistem in v kar največji možno meri preganjal vse, ki bi si kakorkoli drznili razmišljati vsaj malo drugače, kot je želela takratna vladajoča elita. Dokazov za to je več kot dovolj od tega, da je Ljubo Bavcon v jugo zakonodajo vnesel tako imenovano o verbalnem deliktu, na osnovi česar je bil obsojen že navaden gostilniški pijanček, ki je v omami alkohola izustil kakšno blažjo proti oblasti, do tega da so sodišča tudi na smrt obsojala nasprotnike takratnega režima. Toda takratna sodišča so bila vsaj na zunaj samostojna. Nobenemu partijskemu veljaku še na kraj pameti ni padlo, da bi javno govoril o tem, kako naj sodišča sodijo, koga naj obsodijo in koga ne.

Danes vsaj formalno živimo v demokraciji, sodišča naj bi bila neodvisna in nobenemu pravosodnemu ministru po letu 1990 na kraj pameti ni padlo da bi izustil to kar je včeraj izustil aktualni pravosodni minister Goran Klemenčič. Takole je dejal: »Če primer Bavčar zastara bodo letele glave«. Primer Bavčar je v rokah sodnikov, torej neodvisne veje oblasti, sodnica šele piše prvostopno obsodilno sodbo, kje so šele odločitve višjega, vrhovnega, morebiti Ustavnega sodišča ali sodišča v Strasbourgu. Besede Klemenčiča, ki so neposredna grožnja, so torej namenjene sodnikom in to v konkretnem odprtem primeru. Če primer Bavčar zastara bodo torej letele glave sodnikov. Si lahko predstavljate še bolj neposreden napad na neodvisno vejo oblasti – sodstvo. Jaz hujšega primera ne poznam, ne v samostojni Sloveniji in ne v nekdanji komunistični državi.

Čas je torej za ukrepanje. Ukrepanje zoper Klemenčiča. Čas je da se prebudi novinarska srenja, čas je za jasno in glasno besedo neodvisnih pravnikov, čas je za izredno občno sejo Vrhovnih sodnikov, čas je za izredno sejo Sodnega sveta in čas je za to, da ukrepa Miro Cerar, ki bi moral Klemenčiča takoj razrešiti. S strani novinarske srenje večinsko ni pričakovati ničesar, pričakujem pa jasno in glasno obsodbo Klemenčičevih besed s strani vsaj neodvisnih pravnikov. Če bodo vrhovni sodniki tiho bodo s svojim molkom priznali, da so v službi leve politične opcije in ne v službi ljudi in pravice. Če bo tiho tudi Sodni svet, bo s tem potrdil to kar že dolgo vemo, da ne gre za neodvisen organ ampak za izpostavo leve politične opcije. Če pa bo tiho tudi vlada in Miro Cerar, pa bo nastopil čas za ostrejše in učinkovitejše ukrepe opozicije.

Št. komentarjev: 11
 1. PETER pravi

  gospod Gorenjak zadnji čas da od idete vi, veliki policaj v bivšem sistemu, zagrizen komunist,ki je ponosno nosil rdečo zvezdo na šapki.

 2. Justinus pravi

  Ja, po takšni izjavi bi res morala pasti kakšna glava – predvsem frankenštajnova…

 3. jernej pravi

  Odličen komentar dr. Gorenaka!

 4. re gornjemu pravi

  Res “fantazija od komentarja”

 5. pubec pravi

  Gorenak, naj dopolnim naslov? In nastavite mene!

 6. bruh pravi

  ne dirajte kučanovih smrdečih mafijskih kadrov….oni so nedotakljivi, lahko tudi zakoljejo otroka ali odrežejo glavo….glavno je ,da teče kri in da se podpihuje sovraštvo do drugače mislećih ….zgornji rdeči pra sci bodo uživali in vriskali…

 7. bruh pravi

  gorenak, spadate pač med drugače misleče……saj veste kako to gre v jugobalkanskem smrdečem enoumju,…….

 8. bruh pravi

  kučanov sodni sistem je hujši od komunistićnega…..ker takrat so vsi vedeli, da je tako….danes obstaja veliko ljudi, ki resnično verjame , da je kučanov sodni sistem demokratićni in pošteni……..pa so kadri popolnoma enaki in isti večinoma…..

 9. Pesjanar pravi

  Iz nekateri komentarjev je razvidno da nas ni potrebno biti strah đihadistov,saj imamo v lastni domovini ogromno tistih ki bi iz ljubezni do vsega rdečega in levega bili pripravljeni odpirati nove Hude jame,potomci zločincev ne mirujejo!!

 10. haapy yack pravi

  hoj
  So zelnjate že pobrali?
  čao

 11. pubec pravi

  Gorenaku je očitno škodil čili, ki ga je zaužil ob festivalu v njegovem kraju!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen