Za uvod v Sziget Rihanna, Muse in Manu Chao

0

Na otoku Obuda v Budimpešti se danes z nastopi Rihanne, Manu Chaa in skupine Muse začenja glasbeni festival Sziget. Med vodilnimi nastopajočimi na letošnji enotedenski izdaji bodo David Guetta, The Chemical Brothers, Sia in Noel Gallagher, je poročala madžarska tiskovna agencija MTI.

Prvič bodo na festivalu nastopili Islandci Sigur Ros, med nastopajočimi pa bodo tudi ameriška zasedba The Lumineers ter britanski The Last Shadow Puppets, ki se po prvencu The Age Of The Understatement iz leta 2008 letos na sceno vračajo z albumom Everything You’ve Come To Expect.

Lani je festival pritegnil rekordnih 430.000 obiskovalcev. Organizatorji so zagotovili, da bo otok Obuda prihodnjih sedem dni “najbolj varen kraj v Budimpešti”. Obiskovalce bo varovalo 1300 ljudi, ki bodo sodelovali z gasilci, policisti in zdravstvenim osebjem.

Glavni oder Szigeta bo od letos nosil ime po nedavno preminulemu dolgoletnemu sodelavcu festivala Danu Panaitescuju. V sklopu festivala se bodo s posebnim dogodkom Ashes to Ashes poklonili tudi Davidu Bowieju, ki je konec minulega leta izgubil boj z rakom. (sta)

rihanna poje

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen