V kampu pri Rovinju grozljiva smrtna nesreča italijanskega turista; razbita steklena vrata so mu prerezala vrat

1

V kampu v Balah pri Rovinju se je smrtno ponesrečil 44-letni italijanski državljan slovenskega rodu, ko so se nanj sesula steklena vrata v stranišču kampa. Nesrečni turist je kljub medicinski pomoči izkrvavel zaradi poškodb vratu, prsi in trebuha, so poročali hrvaški mediji.

Hrvaška policija je objavila, da je do tragedije prišlo v sredo zvečer, ko je bil 44-letnik v sanitarnih prostorih kampa Mon Perin. Pri odpiranju steklenih vrat je steklo padlo in eden od kosov stekla je moškemu prerezal vrat. Kot so dodali, preiskavo nesreče nadaljujejo.

Priče iz kampa so potrdile, da je poškodovani moški uspel priti do prikolice kakih 15 metrov daleč, v kateri je preživljal počitnice z družino, in da je poklical na pomoč soprogo. Z urgence v Rovinju so prišli v manj kot 15 minutah, a je bilo prepozno, poroča danes Novi list.

Kot dodaja, so nekateri gosti kampa povedali, da se ponesrečeni turist sploh ni dotaknil steklenih vrat, ki so se nenadoma sesula. Trdijo, da je velika sreča, da ni bila poškodovana tudi njegova dveletna hčerka, ki je bila v času nesreče s 44-letnikom.

Direktor kampa Massimo Piutti je dejal, da so steklena vrata ves čas odprta in da jih zapirajo zgolj pozimi, ko je kamp zaprt. Ne predstavlja si, kako se je lahko zgodila nesreča. Potrdil pa je, da so imeli težave pri montiranju steklenih vrat v sanitarnem objektu, v katerem se je v sredo smrtno ponesrečil turist.

Gost kampa iz Novega mesta je za reški časnik povedal, da je bil 44-letnik slovenskega rodu in da je dolga leta živel v Italiji. (sta)

kri steklo(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. antikomunist pravi

    To je čisto enostavna zadeva. Stekla za okna (prodajnih prostorov itd) in vrata se najprej močno segrejejo in potem kalijo. Če pri kaljenju pride do minimalne nesorazmernosti se potem to steklo samodejno sesuje. Doživel sem slučaj na gradbišču bolnice v Nemčiji. Dva moža sta nesla steklo, eden spredaj drugi zadaj in iznenada je nekoliko počilo, steklo se je sesulo na tisoč koščkov (kot avtomobilska stekla pri trčenju), moža sta imela roki še vedno v položaju, kot sta steklo nosila, a v rokah nista imela nič. Taka stekla so zelo trda, lahko udariš s kladivom, a stekla ne moreš razbiti. Na plosko stran so ta stekla neobčutljiva, edino pri udarcih na rob kotne strani takoj počijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen