V Italiji letos že pet primerov umora partnerice z zažigom

1

Letos so v Italiji zabeležili 60 umorov žensk, ki so jih umorili bivši ali sedanji partnerji. Od začetka leta 2015 je bilo takih primerov 160. A samo v zadnjih mesecih je prišlo do petih umorov, ko so moški svoje sedanje ali bivše partnerice polili z vnetljivo tekočino in zažgali, izpostavlja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Če se je to nekoč dogajalo v Aziji, se danes tudi v Italiji, v Rimu, Napoliju, Lecceju, Lucci in drugod, ugotavlja italijanska tiskovna agencija ob zadnjem umoru iz strasti, ki se je v torek zgodil v toskanskem mestu Lucca nedaleč od Pise. Tam je 46-letnik napadel svojo nekdanjo partnerico, jo polil z vnetljivo tekočino in zažgal.

Moški je s kraja dogodka pobegnil. Ženska pa je zdravstvenim delavcem, ki so ji nudili pomoč, v zadnjih vzdihljajih izjavila, da “je bil Pasquale” in tako usmerila tudi policiste. Moški, ki ga je policija že prijela, sicer dejanje zanika, a obremenilne zanj so tudi opekline po rokah.

To je že peti tovrsten primer umora v Italiji od novembra lani. Skupno jim je po navedbah Anse to, da moški, jezni ali užaljeni, ker jih je partnerica zapustila in si ustvarila novo življenje, žensko kaznujejo na tako krut način.

Pred dobrim mesecem se je podoben zločin zgodil na območju Lecceja, kjer je 24-letni romunski državljan pred očmi njunih treh otrok tako “obračunal” s svojo partnerico. Junija je v Rimu bivši partner najprej zadavil, nato pa zažgal 22-letno študentko. Pred tem jo je nekaj časa zalezoval in ji grozil. Februarja se je na podoben način moški spravil na svojo nosečo partnerico, novembra lani pa je na območju Brescie Indijec zažgal ženo, ker se po njegovem prepričanju ni oblačila primerno.

Ob tem Ansa izpostavlja, da je od januarja 2015 do danes v Italiji 9000 žensk prijavilo nasilje, več kot 1200 pa jih je organom pregona prijavilo zalezovanje. Ti podatki pa so le vrh ledene gore, saj kar 90 odstotkov žensk nasilja ne prijavi, še navaja Ansa. (sta)

zenska ogenj(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    To so elementi šarije,ki očitno tudi nekaterim Evropejcem ustreza.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen