Teroristični napadi močno prizadeli francoski turizem, tujcev vse manj

1

Francoski turizem močno občuti učinke nedavnih terorističnih napadov; število turističnih nočitev v državi se je v drugem letošnjem četrtletju znižalo za skoraj pet odstotkov. Še posebej močno je upadlo število nočitev tujih obiskovalcev, ki jih je bilo med aprilom in junijem glede na enako obdobje lani za 8,5 odstotka manj.

Francozi so v drugem četrtletju v domači državi ustvarili 2,9 odstotka manj nočitev kot v drugem četrtletju lani. Je pa statistični urad Insee v objavi ta teden izpostavil, da sta letos v obdobje med aprilom in junijem padla le dva praznika v primerjavi s petimi prejšnje leto, prav tako je na obisk neugodno vplivalo slabo vreme v aprilu in maju.

Junija je bil padec manjši, saj je na turistične rezultate pozitivno vplivalo nogometno prvenstvo, ki ga je gostila Francija.

V prvem letošnjem četrtletju je sicer Francija na letni ravni zabeležila dobro enoodstotno zvišanje števila turističnih nočitev, v drugem trimesečju pa se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pokazal učinek krvavih terorističnih napadov. Padec je namreč primerljiv s tistim v zadnjem trimesečju lani, takoj po novembrskih napadih, ki so terjali 130 življenj.

Še en močan udarec za francoski turizem je bil julijski napad v Nici, ko je na državni praznik moški s tovornjakom zapeljal v množico ljudi in jih 85 ubil. (sta)

nica4otrok

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    hoj
    Kaj jamrate? Begunci bodo prevzeli vlogo turistov.
    čao

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen