Teodor Lorenčič v svoji zadevi opozarja na politično motivirane obremenilne priče v “totalitarnem procesu”

14

Pred dvema dnevoma smo poročali, da je zadeva “Lorenčič” zaključena in da očitane kršitve nekdanjemu tajniku UM Teodorju Lorenčiču očitno niso bile tako hude, saj ga je rektor UM Igor Tičar obdržal na univerzi v delovnem razmerju.

A bolj povedna so dejstva, da je bila ena izmed obremenilnih prič proti Lorenčiču vidna članica SD v Mariboru Joanna Bertoncelj, na Lorenčiča pa se je spravil tudi Štrukljev rdeči sindikat. Mimogrede, Lorenčič je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pomagal graditi mariborski odbor SDS.

Na tem mestu izjavo Lorenčiča, ki jo je dal ekskluzivno za naš portal, objavljamo v celoti:

“Komisija za ugotovitev okoliščin v zvezi s konfliktno situacijo na delovnem mestu Univerze v Mariboru je delovala nezakonito in protiustavno s tem, ko mi je kršila z ustavo pridobljena procesna jamstva, saj ni dovolila vpogleda v spisovno dokumentacijo, ki z njo razpolaga. S tem mi je bila onemogočena možnost in pravica do obrambe. Vpogled v spisovno dokumentacijo bi mi Komisija morala omogočiti, saj gre za formalni postopek v katerem bi morali ugotoviti dejanske okoliščine nastanka konfliktne situacije. Ugotovitev dejanskih okoliščin v zvezi s prijavo Petre Ujčič in Alena Vidonje pa Komisije sploh ni zanimala. Šlo je za montiran proces kot je značilen za vse totalitarne režime.

Komisija ni upoštevala materialnih dokazov, ki sem jih predložil, med drugim sem s pisnimi izjavami prič in prizadetih dokazal, da je v primeru prijaviteljice Petre Ujčič (spolno nadlegovanje in mobing) priča Joanna Bertoncelj lagala. Bertoncljeva je vidna članica mariborske SD. V primeru Alena Vidonje (politično je bil aktiven v različnih levih strankah) pa sem dokazal, da je ta v svoji izjavi pred Komisijo lagal. Saj je vse njegove izjave priča pisno opredelila kot lažne. Komisija je bila dolžna ravnati po 11. členu Pravilnika, ki v primeru lažne izjave prijavitelja zahteva postopek proti prijavitelju, saj bi me Komisija morala zaščititi pred tem mobingom. Kljub dokazu in mojemu pozivu tega Komisija ni upoštevala, kaj šele, da bi ukrepala. Raje je mene obtožila mobinga. Oba prijavitelja nista Komisiji predložila nobenih materialnih dokazov za obtožbe, ki sta mi jih očitala, razen medsebojnega dogovorjenega lažnega pričanja prič zaposlenih v njunih oddelkih.

Povsem zavržno in sramotno pa je tudi delovanje obeh sindikatov na UM, saj so se postavili na stran netransparentnega in koruptivnega delovanja na UM. Prijavitelja sta namreč sprožila medijski linč proti meni in tudi rektorju UM dve uri in pol potem, ko je Komisija za sistemizacijo UM potrdila predlog nove sistemizacije rektorata 829. 2. 2016). Ta je bila potrebna zaradi racionalizacije in optimiziranja delovnih procesov z namenom povečanja učinkovitosti in prihrankov ter transparentnosti poslovanja.  Namreč Petra Ujčič je vodila in še vodi oddelek, ki ga tako po obsegu in zaradi konflikta interesov ne more dobro voditi v interesu javnega dobrega. V njenem oddelku je bilo in še je  združeno naslednje: finance, računovodstvo, investicije, vzdrževanje in javna naročila. To je seveda organizacijska osnova za koruptivno delovanje. Ko je bilo to s sistemizacijo urejeno se je začel napad, ki se je končal z mojo obsodbo. Štrukljev sindikat je  takoj za tem izvedel zbiranje podpisov v peticiji, ki bi naj dokazovalka, da sem na rektoratu mobingiral 41 oseb. Ta peticija je kriva in kazniva, saj pri podpisih ni niti enega priimka in imena podpisnikov, ampak zgolj neprepoznavne parafe, torej niti podpisov ni. Toliko o sindikatih, seveda sta se oba prijavitelja včlanila vsak v svoj sindikat tik pred izvedbo medijskega linča. Komisija, ki ima to peticijo, tega ni niti poskušala problematizirati, nasprotno iz spisa jo je izločila, kakor je tudi izločila vse moje pisne izjave in pozive za zagotovitev procesnih jamstev.

Komisija je vodila postopek diskriminatorno do mene kot stranke v postopku. V svojem stališču je predsednik Komisije dr. Lobnikar zapisal, da je njihovo mnenje oz. obsodba osnovano na preseku pričanja prič. Komisija je zaslišala zgolj 10 prič obeh prijaviteljev, ki so uslužbenci njunih oddelkov. Moje priče dejansko niso zaslišali nobene, saj niso želeli dokazov, ampak mojo obsodbo. Čisti totalitarni proces. Komunizma še vedno ni konec, zdaj cepeta tudi v podobi sindikatov.

Predlagal sem tudi test na poligrafu, vendar o tem Komisija sploh ni želela nič slišati. Na naši Fakulteti za varnostne vede, od koder prihaja tudi dr. Lobnikar, imajo poligraf. Komisija se je na vse načine, tudi nezakonite, poskušala izmakniti mojim dokazom. In se tudi je. To je nedopustno. To je revolucionarno sodišče. Leta 1972 sem imel politični proces na Mladinskem senatu sodišča v Mariboru, zato ker sem na javni prireditvi pred 1000 ljudmi izrekel naslednja dva stavka: “Federacija je krava, ki se pase v Sloveniji molzejo jo pa na jugu” in “Partija in federacija naj gresta nazaj v svoj spolni organ in naj se še enkrat rodita”. Vendar moram reči, da mi procesna jamstva niti slučajno niso bila kršena, nasprotno, po službeni dolžnosti so mi dodelili odličnega odvetnika, bil sem namreč mladoleten gimnazijec. Leta 2016 pa v »demokraciji« na UM ne morem biti deležen enakovredne in zakonite obravnave. To dopustiti je nevarno in družbeno škodljivo, človeško pa zavržno.”

teodor lorencicTeodor Lorenčič: “Šlo je za montiran proces kot je značilen za vse totalitarne režime.”

Št. komentarjev: 14
 1. Slovenc pravi

  Teodor Lorenčič inscenirano laže javnosti ter onečašča moje ime. Nikoli nisem v Pavlihi ali kje drugje objavil aforizma “Slovenski komunist je kot piškot brez sladkorja”. Obsojen sem bil zaradi petih drugih aforizmov, kakršne sem predstavil tudi na prizorišču Tabora za odtajanje slovenske zavesti 1971, na razstavnem prostoru osebnih predmetov, na štantu lectovih src (mariborska Udba in Partija, ne slovenska, sta jih izčrtali tudi iz mojega romana pred izidom!) in kakršne je povzel Lorenčič, da je na moj račun stopil iz anonimnosti. Potem si je svoje “svinčene čase” za mojim hrbtom insceniral kot žrtev, da bi se govorilo o njem. Incident je izsilil. Javno mu prepovedujem pikolovsko objavo vsega, kar se navezuje na moj avtorski performans Tabor za odtajanje slovenske zavesti. Res pa je, da sem objavil aforizem “YU komunist je kot slani piškot brez sladkorja”. Za ta aforizem nisem bil obsojen, ker sem ponudil predsedniku senata in porotnikom krekerje kot dokazno gradivo, da so užitni. Pritegnili so, da so krekerji res užitni in je torej YU komunist užiten, kakor je zapisano v sodbi in je bilo tudi v Večeru. Živela ZKJ! Miroslav Slana Miros, Maribor

  http://www.vecer.com/burke-cudeznega-decka-4-6207427

 2. miki pravi

  Bilo kuda udba svuda – tudi na vseh univerzah jasno! Teodor ne daj se svojati rdeči!

 3. bruh pravi

  je pač drugače misleči…..ve se kako delujejo, razmišljajo in sovražijo naši jugo.smrdeči nestrpni rdeči pra sci ali svi nje…..in to bolj so kao “izobraženi” bolj so kulturno in civiliazacijsko nestrpno mafijsko komunajzerski…..in to vsi….čisto vsi….in komaj čakajo, da sovjeti začnejo ponovno klati , da izdajo evropo, nato, eu, zahod, zda in gredo v klanje tudi oni……spomnite se tega ko jih vidite…..pa naj bodo v armani oblekah in mercedesu z €, ki so jih pridobili mafijsko a legalno na raznoraznih kao “eurazpisih”

 4. bruh pravi

  teodor, ampak leta 1972 so bili trdno na oblasti in so lahko tudi dopuščali ” moteče elemete”….sedaj morajo biti veliko bolj mafijsko povezani, da obdržijo oblast v kao demokratićni državi……v šolstvu, medijih in sodstvu to je normalna praksa čisto vsakega rdečuha….pa naj bo partijsko uvožena in urbaniziran čistilka ali univ. prof.rekt.dokt. pred. prid. prod…….itd. itd…mi imamo srečo, da se nismo rodili podobni njim……to je naša velika sreča ne glede koliko tega smrdečega mafijskega gn oja je okoli nas.

 5. gogi pravi

  Verjamem Lorenčiču, kajti orto levičarji še vedno harajo tudi po slovenskih univerzah. Bravo Lorenčič, sedaj pa tožit bando rdečo!

 6. Petrovc pravi

  ALELUJA, ALELUJA: URBI ET ORBI ET OVADUH @gzs:
  Z RADOSTJO VAM SPOROČAM, DA SE JE V MESTU Braunau am Inn, pri Lienzu, rodil naš, Europski, ODREŠENIK, sin božji, dete rojeno in v slamco položeno! V štalci ob dveh oslih, eden je @gzs, drugi se bo sam javil!
  Ergo, rodilo se je dete, devici Hilary Clinton in očetu Leonu Rupniku!
  Na pot so že odromali vsi trije sveti kralji:
  Pijani Kurchil Winston, krvavi Josip Broz Stalin-Djugasvili in kral pedofilov, Fronz Rooževelt!
  Dete je rojeno in prihaja odrešit grešne levakarske duše, pa tudi skrajno desnakarske, nam, skromnim in ponižnim v veselje in upanje!

 7. janko rašl pravi

  Petrofci ga je danes spet spipalo kak je videt

 8. Slovenc pravi

  @Bruha, sevea je Teodorče drugače misleči. Vladimir Gajšek opiše to tak… Začel je z beraško opero, končal ponižno na kolenih s prošnjo: Gospodje, tako ne bo več šlo…, namreč v Avgijevem hlevu, ki ga je sprejel za hlapca, da sme kidati gnoj.
  Teodorče: Intelektualec, filozof, politik, publicist in avtor treh pesniških zbirk. Ekspert za krizni menedžment, analitik, svetovalec podjetjem, samostojni podjetnik, predavatelj etike in zgodovine tehnoloških iznajdb. Nismo še končali: simultani prevajalec iz angleščine in nemščine, mojster karateja…

  http://morning.orion-web.hr/burke-cudeznega-decka-6195470

  Ni, da ni. pa še to ti morm poveat @Bruha, da Gajšek ni erdečuh

 9. pubec pravi

  Ko prebiram gornje “komentarje” nekaterih, ki se imajo za komentatorje, vidim, da je do njih “rumenjakarska” cenzura zelo tolerantna. Pišejo namreč oslarije, ki NIMAJO VEZE z vsebino članka(bruh, petrovc,miki).

 10. Petrovc pravi

  Kolega @pubec: predno komentirate moje komentarje, bo treba pa malo več verschtondkostna! Kajti NIKOLi ne komentiram v prazno! Komentiram članek ali pa kak poniglav komentar komentatorja, na moj račun! Jasno? Jasno! To pot sem komentiral na vaš račun!
  Unga @janka rašla pa nima smisla, tako nizko se ne sklanjam!

 11. bruh pravi

  prišel bo čas, upajmo čimbolj oddaljeno, ko se bo moral vsak naš rdeči pra sec ali sv inja, še posebno tisti partijsko uvoženi in urbanizirani, ki so najbolj mafijsko, ideološko, volilno disciplinirani, se odločiti kam kulturno in civilizacijsko spada….ker €u denarčaka bo vedno manj……in vsak bo moral svobodno in prosto odločiti kam spada …v evropo ali kam drugam…..in eu, zahod, nato, zda bodo spoznali koliko hinavskih, nestrpnih, sovražno nastojenih smrdečih jugo.IZDAJALCEV je ovde……

 12. bruh pravi

  tako, da upajmo, da je eu končno spoznala, da ne turkići kot jugići nimajo kaj iskati v EU…..

 13. bruh pravi

  ker pač ne bodo NIKOLI razumeli, ne sprejeli osnovnih demokratićnih in pravnih pravil…kajti za njih, jugiće kot turkiće je nagonsko čredništvo veliko bolj pomembno od spoštovanja pluralnosti….oni ne bodo NIKOLI sprejeli dejstva , da bi lahko bil kdo drug na oblasti razen njih in vedno le njihovih smrdečih državnih MAFIJSKIH pr ascev ali svi nj.

 14. hipotenuza pravi

  miroslav Slana sramota za slovence sramota za mariborčane. Pa naj mu že negdo zapre tisto pipico na hrbtu. naredil mu bo uslugo. Pa saj se ne upa pogledati v ogledalo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen