SDM: Vlada v dveh letih mandata ni storila nič za izboljšanje položaja mladih

2

V SDM so ob začetku šolskega leta izrazili ogorčenje nad ravnanjem vlade, ki po njihovi oceni v dveh letih mandata ni prisluhnila mladim in ni storila nič za izboljšanje položaja mladih. Kot so sporočili iz podmladka SDS, morajo imeti vsi državljani enake možnosti na poti do izobrazbe, ki predstavlja enega ključnih meril moderne družbe.

“Izobraževalne institucije in sistemi se morajo prilagajati potrebam na trgu dela, kar omogoča tudi večjo fleksibilnost in kreativnost vsebin ter povezovanje teoretičnega in praktičnega izobraževanja,” je na novinarski konferenci poudaril član izvršilnega odbora Slovenske demokratske mladine (SDM) Žiga Štiftar.

Izpostavil je, da vlada tudi v preteklem šolskem letu ni storila ničesar, da bi uvedli dualni šolski sistem, ki bi povezal sistem izobraževanja in trg dela, s tem pa mladim po končanem izobraževanju omogočil lažji prehod na trg delovne sile.

Predstavil je številne predloge SDM, med drugim uvedbo dualnega šolskega sistema, sodelovanje izobraževalnega sistema z gospodarstvom, razvoj tehničnih poklicev za lažjo zaposljivost, spremembe pri študentskem delu in prehrani ter ureditev financiranja in razvoj zasebnega šolstva.

V SDM se zavzemajo za sistem, ki bo temeljil na kakovosti in spodbujal mlade k samostojnemu in inovativnemu razmišljanju ter razvijal delavnost, prizadevnost in uporabnost znanj, so zapisali v sporočilu za javnost po novinarski konferenci. (sta)

mladi zalostni

Št. komentarjev: 2
  1. MoroStar pravi

    Na nekatere članke je žal malo komentarjev, pa še tisti niso zaželeni.

  2. MoroStar pravi

    Zdaj vidim, kaj boli. Vi samo brišite…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen