Perverzno: Nemčija z vinsko kraljico iz Sirije

1

V nemškem mestu Trier, ki leži na vinorodnem območju ob reki Mozela, danes dobivajo precej nenavadno vinsko kraljico. Na položaj bodo namreč okronali 26-letno Sirko Ninorto Bahno, ki je kot begunka pred dobrimi tremi leti in pol pobegnila v Nemčijo.

Bahnova je aramejska kristjanka, na položaju vinske kraljice pa ne bo le oglaševala trierskih vin z območij ob rekah Mozela, Saar in Ruwer, temveč bo po lastnih besedah tudi ambasadorka za integracijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sirka sicer ne bo imela možnosti sodelovati pri septembrski izbiri vsenemške vinske kraljice, saj bi morala za to najprej postati vinska kraljica celotnega vinorodnega območja Mozele, so pojasnili v združenju trierskih vinarjev. A za ta položaj bi morala preštudirati literaturo o vinogradništvu, za kar pa ob usposabljanju za strokovnjakinjo za zaposlovanje nima časa.

Se je pa kljub zaposlenosti pripravila za položaj trierske vinske kraljice, saj je prebrala nekaj knjig, lokalni vinogradniki pa so ji posredovali tudi praktično znanje. (sta)

teroristični napad Francija

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    Musliji s psihičnimi težavami pa bodo “vinski kralji”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen