Deveterica Iračanov, osumljenih posilstva Nemke, ostaja v priporu v Avstriji

1

Avstrijsko sodišče je danes odločilo, da bo deveterica Iračanov, osumljenih omamitve in posilstva 28-letne Nemke na silvestrovo na Dunaju, do nadaljnjega ostala v priporu. Vsi osumljenci zanikajo krivdo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je v ponedeljek sporočila policija, biološki dokazi potrjujejo, da je šlo za skupinsko posilstvo. Moški, stari od 21 do 47 let, naj bi izkoristili opito žensko, jo še dodatno omamili in nato posilili. 28-letnica se je naslednje jutro zbudila gola v tujem stanovanju in se takoj napotila na policijo.

Preiskava je bila po navedbah policije zapletena in dolgotrajna. Na sled Iračanom so prišli na podlagi analiz DNK, zaslišanj očividcev in posnetkov nadzornih kamer.

Po navedbah policije še ni znano, kako dolgo je deveterica prebivala v Avstriji, je pa eden od njih po incidentu zaprosil za azil.

28-letna Nemka je bila na Dunaju na obisku pri prijateljici in skupaj sta se udeležili novoletne zabave na priljubljenem zbirališču ljudi na obali Donave. V velikem vrvežu sta se razšli.

Deveterici v primeru obsodbe grozi od enega do deset let zapora.

Nemško sodišče je prejšnji mesec obsodilo 21-letnega Iračana na leto dni pogojne zaporne kazni zaradi spolnega napada na silvestrovo v Kölnu. Obsojen je bil zaradi otipavanja in ropa. Takrat je več kot 1000 žensk prijavilo spolne napade in rope, za katerimi naj bi v veliki meri stali moški arabskega in severnoafriškega porekla. (sta)

zapor2

Število komentarjev: 1
  1. best rope pravi

    Ƭhanks for sharing youг thouɡhts about pp rope. Ꮢegards

    Feel free tօ surf tto my site – best rope

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen