Bo Branko Masleša ob koncu mandata ravnal kot čilski sodniki (2013) in se opravičil svojcem žrtev komunističnega režima?

12

Čilski sodniki (Zveza čilskih sodnikov) so se v začetku septembra 2013 v javni izjavi opravičili zaradi svojega ravnanja oz. nedelovanja v času diktature Avgusta Pinocheta, ko je režim v sedemdesetih letih po državnem udaru pobil več kot 3.000 ljudi.

V izjavi so priznali, da takratni sodni sistem ni opravil vloge zaščite temeljnih človekovih pravic in žrtev delovanja takratne čilske države. Za čas Pinochetove vladavine so tako prevzeli svojo odgovornost, s čimer so de facto priznali, da je za zločine soodgovoren tudi ta, ki jih sicer ni storil, a bi jih moral po svoji uradni dolžnosti preprečevati in preganjati.

In paralele s Slovenijo? Po vojni je bilo pod komunističnim režimom umorjenih več kot 12.000 ljudi v Kočevskem rogu, 15.000 v Tezenskem gozdu pri Mariboru, tisoči so končali v Hudi Jami in še na tisoče drugih žrtev je bilo po drugih krajih po Sloveniji. Skupna bilanca povojnega komunističnega terorja na več kot 600 lokacijah po Sloveniji: 100.000 žrtev, od tega je bilo umorjenih 15.000 Slovencev.

Javno vprašanje za prvega človeka rednega sodstva v Republiki Sloveniji, predsednika Vrhovnega sodišča Branko Maslešo, ki novembra zapušča svoj položaj: Kdaj bo slovensko sodstvo sami sebi nastavilo zgodovinsko ogledalo in se bo zaradi svojega nedelovanja opravičilo vsem svojcem žrtev komunističnega režima, ker samo ni opravilo vloge zaščitnika človekovih pravic v času, ko je režim sistematično pobijal svoje državljane?

branko maslesa7hudajama

Št. komentarjev: 12
 1. kekec pravi

  Najboje da se obesi, to mu je še edino pametno. Vest ga pekla še vse življenje.

 2. božo pravi

  Masleni tepihovalec, ki je verificiral uboje na meji v YU se bo takemu opravičilu samo nasmejal. Ni on iz tega (demokratičnega) filma.

 3. bruh pravi

  kdaj boste spoznali koliko ideološkega sovraštva in nestrpnost imajo tej stari komunajzerski kučanovi kadri…….in so bili tja nastavljeni le zaradi teh lastnosti…in vrednot…

 4. bruh pravi

  poglejte na naslednje volitve na HR…….vsa partijsko uvožena in urbanizirana smrdeća drhal bo volila za rdeče pra sce in svi nje….domorodci pa za domačine —– urbani predeli, jugomanjšine ….začenši od podivjanih in nestrpnih ter sovražnih pupovaćićevih hord do post-1945 istranov …vsi, čisto vsi, bodo enoumno, mafijsko, partijsko disciplinirano volili za rdečuhe……in se zgražali na domačine , ki se upirajo jugićevi rdeči MAFIJI (rdeči mediji in jugointelektualci prisesani na davkoplačevalski denar pa jih bodo seveda ožigosali za kao ustaše, rasiste, nestrpneže, nacionaliste, pokvarjene desnićarje, zje bane katolike itd. itd. itd…..

 5. Narim pravi

  O Boghi Masleša, zdej je še za povojni obračun krif.
  Najbrž gha je Kučan našuntu.

 6. antikomunist pravi

  Ta se ne bo nikoli opravičil. Je pravi srb.janski cinik.

 7. bruh pravi

  EU je sprejela Slovenijo in Hrvaško, ker je bila prepričana, da je velika večina Slovencev in Hrvatov pa je spoznala , da je v resnici sprejela ogromno število sistemsko mafijskega IZDAJALSKEGA smrdečega jugo.gn oja……

 8. bruh pravi

  tučini, jugići in sovjetići nimajo kaj iskati v EVROPI, meje evrope so meje, kjer se začne to sistemsko mafijsko, čredno in nazadnjaško

 9. bruh pravi

  je pa bilo treba bri texita, da so končno spoznali – vsaj upajmo – da jugići in turćini nimajo kaj iskati v EU…..

 10. bruh pravi

  kdaj boste spoznali koliko ideološkega sovraštva in nestrpnost imajo tej stari komunajzerski PARTIJSKO UVIOŽENI in privilegirani kučanovi kadri…….in so bili tja nastavljeni le zaradi teh lastnosti…in vrednot…

 11. raft pravi

  Narim pravi:

  O Boghi Masleša, zdej je še za povojni obračun krif.
  Najbrž gha je Kučan našuntu.
  ——————————
  A so tvoji vsi boghi? Sam fprašam?

 12. miha pravi

  Se hecate, ta opravicil? Komunist nima ne vesti in ne duse, zato tudi ne ve kaj je posteno in prav

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen