Sedmi del Vojne zvezd po zaslužku (1,73 mld usd) že na tretjem mestu vseh časov

0

Novi del sage Vojna zvezd: Sila se prebuja je dosegel nov finančni uspeh. Potem ko je film, ki je premiero doživel decembra lani, v rekordnem času zaslužil milijardo dolarjev, se je ta konec tedna zavihtel na tretjo mesto filmov z največjim zaslužkom od prodaje vstopnic na globalni ravni.

Sedmi del Vojne zvezd je po najnovejših podatkih ustvaril že za 1,73 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer je prehitel akcijsko znanstvenofantastično pustolovščino Jurski svet, ki je ustvarjalcem prinesla 1,67 milijarde dolarjev zaslužka. Na prvih dveh mestih sta filma Avatar in Titanik z 2,79 milijarde oziroma 2,19 milijarde dolarjev zaslužka.

Vojna zvezd: Sila se prebuja je minuli konec tedna ustvarila 145,9 milijona dolarjev zaslužka, od tega 53 milijonov dolarjev na Kitajskem, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz filmskega studia Disney. Na Kitajskem so prav ta konec tedna začeli predvajati ta akcijski znanstvenofantastični spektakel.

Dogajanje sedmega dela Vojne zvezd v režiji J. J. Abramsa je postavljeno 30 let po dogodkih, ki so se zgodili v Vrnitvi Jedija iz leta 1983. Film spet predstavlja like Luka Skywalkerja, princese Lee in Hana Sola iz originalne trilogije Georga Lucasa, ki so jih tudi tokrat upodobili Carrie Fisher, Harrison Ford in Mark Hamill. (sta)

star wars 7-2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen