NSi in SDS napovedali interpelacijo zoper Erjavca

4

Poslanca NSi in SDS Jožef Horvat in Andrej Šircelj bosta v četrtek predstavila interpelacijo, ki jo bosta opozicijski stranki vložili zoper zunanjega ministra Karla Erjavca, je za STA povedal vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Erjavec je za STA dejal, da je interpelacijo pričakoval, saj so napovedovali že celo lansko leto.

Kot je še pojasnil Tonin, imajo zbranih že dovolj podpisov za vložitev interpelacije.

Zunanji minister je interpelacijo pričakoval. Kot je dejal, je bil že čas, da od besed preidejo k dejanski vložitvi interpelacije. “Glede na doslej vložene interpelacije sem zdaj jaz na vrsti,” je še zapisal in dodal, da upa da bodo z interpelacijo predlagatelji uspeli, saj bo šlo v nasprotnem ponovno za izgubljen dan v parlamentu.

Erjavec bo tako drugi minister vlade Mira Cerarja, zoper katerega bo opozicija vložila interpelacijo. Septembra se je namreč v DZ zagovarjala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki so ji v SDS očitali odgovornost za posledice aretacije nekdanjega kosovskega premierja Ramusha Haradinaja. Za interpelacijo je takrat glasovalo 25 poslancev, proti pa 50.

Ustava sicer določa, da lahko najmanj 10 poslancev sproži v DZ interpelacijo o delu vlade ali posameznega ministra. Ta se vloži pisno in se predloži predsedniku državnega zbora, ki z njo takoj seznani poslance ter jo hkrati pošlje predsedniku vlade oziroma ministru, na katerega se nanaša. Hkrati jima predsednik parlamenta določi rok za odgovor, ki pa ne sme biti krajši od 15 in ne daljši od 30 dni. O interpelaciji DZ praviloma odloča že na svoji prvi naslednji seji.

Napovedano morebitno interpelacijo je sicer danes prvi omenjal Radio Slovenija. (sta)

Št. komentarjev: 4
 1. hlapec pravi

  Skrajni čas je, da se gospod umakne iz politike skupaj s svojo stranko in da se nehajo vsi skupaj dobesedno norčevati iz upokojencev, upokojenih z novo reformo po letu 2005, ki s polno zasluženo delovno dobo prijemajo miloščino, ki je ob enakem vplačilu za 1/3 nižja od pokojnin tistih, ki so se upokojili pred letom 2005 in sega globoko pod prag revščine. S povišico od 1€ pa do 4€, in regresu, ki marsi komu komaj pokrije zaostale položnice, upamo, da ne bo kakšnega prevelikega trkanja po prsih zaradi svojih zaslug.

 2. dzi nu nje ja pravi

  Spet en dan mlatenja prazne slame,bodo uprizarjali klero-fašisti v parlamentu.Na žalost bodo pa še plačo za to dobili.

 3. gayprimc pravi

  hlapec
  .
  boš ostal
  ker voliš
  .
  za hlapce
  . iz –sds–ns-i.

 4. hlapec pravi

  gayprimc, ti si pa zadnji, ki veš, koga jaz volim.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen