Deželni minister: Osumljenci za silvestrske napade v Kölnu skoraj izključno migrantskega porekla

0

Osumljenci za silvestrske napade na ženske v Kölnu so po navedbah notranjega ministra nemške dežele Severno Porenje – Vestfalija Ralfa Jägerja skoraj izključno ljudje migrantskega porekla. Jäger je obenem danes kölnski policiji očital hude napake.

“Tako izjave prič kot poročila kölnske policije, pa tudi opisi zvezne policije kažejo, da so ta kazniva dejanja storili skoraj izključno ljudje z migrantskim ozadjem,” je Jäger povedal na zasedanju odbora za notranje zadeve v deželnem parlamentu te najbolj poseljene nemške zvezne dežele.

“Veliko govori tudi v prid temu, da so bili to Severnoafričani in ljudje iz arabskega prostora,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še izjavil Jäger.

Pri razjasnitvi dogajanja na silvestrovo država po njegovem mnenju ne bi smela ničesar zamolčati ali pomesti pod preprogo. Kot je dejal, je po omamljanju z alkoholom in mamili na silvestrovo prišlo do omamljanja z nasiljem, ki je vrhunec doseglo z izživljanjem spolnih fantazij. To je treba najostreje kaznovati.

Jäger je ob tem vodstvu kölnske policije očital hude napake. Po njegovem mnenju bi morala ob dogajanju hitreje poseči po razpoložljivih enotah. A vodstvo policije nujno potrebnih okrepitev ob tem nepričakovanem razvoju dogodkov ni vpoklicalo, je poudaril Jäger.

Policiji v Kölnu so že pred tem očitali, da sprva ni objavila informacij o poreklu osumljencev. V prvem sporočilu za medije na novoletno jutro je tako poročala zgolj o napetih razmerah in dobri intervenciji policije. Silvestrsko dogajanje je v petek odneslo vodjo kölnske policije Wolfganga Albersa, ki je moral v pokoj.

V zvezi z dogajanjem na silvestrovo na trgu pred železniško postajo je policija do nedelje prejela že 516 prijav – od otipavanj do tatvin, pa tudi o dveh posilstvih. 40 odstotkov prijav je povezanih s spolnimi napadi. (sta)

koln napadi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen