Antonio Banderas bo italijanski modni guru Versaci

0

Danski filmski režiser Bille August je napovedal snemanje filma o italijanskem modnem oblikovalcu Gianniju Versaceju, v katerem bo zaigral španski igralec Antonio Banderas. Kot je povedal na mednarodnem filmskem festivalu, ki se je v soboto sklenil na otoku Capri, bo film začel snemati spomladi.

“V filmu bom predstavil Versacejevo intimno plat in osvetlil nekatere njegov manj znane strani,” režiserjeve besede povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

Za leto 2017 pa August napoveduje še en italijanski projekt – biografski film o skladatelju Antoniu Vivaldiju.

Gianni Versace (1946-1997)se je rodil v Reggiu v Kalabriji. Z 18 leti je začel delati v materinem šiviljskem salonu. Od leta 1968 je bil samostojni kreator, od leta 1973 kreator modne hiše Genny and Callaghan. Leta 1978 je predstavil svojo prvo samostojno modno kolekcijo, leta 1979 je odprl butik v Milanu. Ubili so ga na pragu njegove vile v Miami Beachu v ZDA.

Bil je znan po izzivalnih vendar estetsko visoko kakovostnih modelih ženskih večernih oblek ter po sproščeni in elegantni moški modi. Pogosto je uporabljal usnje in nenavadne materiale, na primer kovinske mrežice. Bil je ustvarjalec s pretanjenim občutkom za barve, navdih je našel med drugim v slikarstvu in japonskih tradicionalnih oblačilih. Kreiral je tudi kostume za balete in operne predstave.

Bille August je med drugim poznan po filmih Hiša duhov (1993), Nesrečniki (1998) in Nočni vlak v Lizbono (2013). (sta)

antonio banderas

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen