Vojna zvezd: Sila se prebuja z novim rekordom zaslužka preko konca tedna

0

Novi del sage Vojna zvezd: Sila se prebuja je podrl še rekord v zaslužku med prvim koncem tedna. V blagajne ameriških in kanadskih kinodvoran je prinesel okoli 238 milijonov dolarjev, ocenjuje podjetje Rentrak, ki spremlja tovrstne podatke v medijski industriji.

Zadnja Vojna zvezd je s tem podrla rekord, ki ga je v začetku leta postavil Jurski svet (Jurassic World), ki je blagajne med koncem tedna zapolnil z 208,8 milijona dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na globalni ravni naj bi sicer zaostal za Jurskim svetom, ki je prvi konec tedna zaslužil 524,9 milijona dolarjev, medtem ko naj bi jih Vojna zvezd po oceni Hollywood Reporterja prinesla 517 milijonov.

Vojna zvezd je sicer v Severni Ameriki podrla tudi rekord v zaslužku v prvi noči predvajanja s 57 milijoni dolarjev in v petek tudi z zaslužkom v enem dnevu s 120,5 milijona dolarjev.

Rekorda v skupnem zaslužku sicer držita dva filma Jamesa Camerona – Avatar z 2,78 milijarde dolarjev in Titanic z 2,18 milijarde dolarjev, še navaja AFP.

Dogajanje sedmega dela Vojne zvezd v režiji J. J. Abramsa je postavljeno 30 let po dogodkih, ki so se zgodili v Vrnitvi Jedija iz leta 1983. Film spet predstavlja like Luka Skywalkerja, princese Lee in Hana Sola iz originalne trilogije Georga Lucasa, ki so jih tudi tokrat upodobili Carrie Fisher, Harrison Ford in Mark Hamill. (sta)

star wars 7-2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen