NHL: Kralji najboljša ekipa na domačem ledu

0

Hokejisti Los Angeles Kings so najboljša ekipa lige NHL, kar se tiče nastopov pred domačim občinstvom. V dvorani Staples Center so dobili enajst tekem, tudi zadnjo proti Tampa Bay Lightning, na kateri je Anže Kopitar prispeval eno podajo.

Slovenski zvezdnik je poskrbel, da veselje gostov ni trajalo dolgo. Ti so namreč na 1:1 izenačili takoj na začetku druge tretjine, Brayden McNabb na podajo Kopitarja pa je zadel le dvanajst sekund kasneje. Končni izid 3:1 so Kralji postavil v drugi tretjini.

Los Angeles Kings so tako izenačili dosežek New York Rangersov, ki so bili do danes z enajstimi zmagami najmanj gostoljubna ekipa. Hkrati pa je bila to zadnja tekma v Staples Centru za kar nekaj časa; Kings bodo deset od naslednjih enajstih tekem igrali v gosteh.

Osrednja tema pogovorov v ligi NHL je nocoj Patrick Kane, ki je podrl več kot 40 let star rekord člana Dvorane slavnih Bobbyja Hulla. 27-letni Kane je namreč na dvaindvajseti zaporedni tekmi vpisal vsaj eno točko. Tokrat je za Chicago v dvoboju z Winnipegom prispeval podajo. (sta)

nhl (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen