Masleša & CO do konca “sfukali” Patrio (in sebe): zadeva Patria dokončno brez sodnega epiloga na redni stopnji!?

39

Višje sodišče v Ljubljani je po Delovih neuradnih, a zanesljivih podatkih pritrdilo odločitvi ljubljanske okrajne sodnice Tanje Lombar Jenko, da je proces v zadevi Patria absolutno zastaral za vse tri obtožene, Janeza Janšo, Ivana Črnkoviča in Antona Krkoviča, ter da pregon ni več mogoč.

Na višjem sodišču so Delu potrdili, da so odločitev o pritožbi proti sklepu o zastaranju v zadevi Patria skupaj s sodnim spisom odpravili na sodišče prve stopnje v ponedeljek, na okrajnem sodišču pa pravijo, da vsebine odločitve in naših informacij, da so višji sodniki v celoti pritrdili stališču okrajnega sodišča, ne komentirajo, dokler ne bo vročena vsem strankam v postopku.

Tako sodni primer ostaja brez dokončnega sodnega epiloga, stroški obsežnega sodnega postopka pa bodo bremenili proračun, poroča Delo. A pozor: zadeva Patria ostaja brez dokončnega epiloga zgolj na redni stopnji, saj je ustavno sodišče jasno povedalo, ko je aprila 2015 razveljavilo sodbe vseh treh sodišč, da so vse tri sodne instance, Okrajno, Višje in Vrhovno sodišče – ki mu predseduje človek, ki je v bivšem sistemu grobo kršil človekove pravice ter v času samega postopka odkrito in javno napadal predsednika SDS Janeza Janšo – sodile  izključno politično in ne strokovno.

Spomnimo: o pritožbi na sklep o zastaranju je odločal senat, ki je potrdil škandalozno prvostopenjsko sodbo, kasneje razveljavljeno s strani ustavnega sodišča! Aroganca rdeče sodne oligarhije ne pozna meja, saj so o Janševi pritožbi odločali sodniki (Mateja Lužovec, Milan Štrukelj, Silvana Vrebac Arifin), ki so kršili Ustavo RS! Gre za neposredno posmehovanje ustavnemu sodišču, ki je zahtevalo ponovitev začetka postopka pred drugim sodnikom!

Sedaj pa poglejmo, kaj se je v tej novi sodni blamaži dejansko zgodilo: najprej sodnica Tanja Lombar Jenko zapiše v obrazložitvi sodbe, “da je za obtoženega Janšo dne 10. 8. 2015 nastopilo absolutno zastaranje kazenskega pregona”.  Že v naslednjem stavku pa – pozor – zapiše: “Sodišče druge stopnje se strinja s pritožniki, torej z Janšo, da je s tem izkazana kršitev kazenskega zakonika.”

Torej gre za kršitev, ki jo priznava tudi sodnica. Ampak ker gre za kršitev, ki je po trditvah sodnice Lombar Jenko v Janševo korist, se odloči, da bo raje razglasila absolutno zastaranje kot pa nadaljevala s postopkom, kot je sicer želel Janša: “Nobenega dvoma pa ni, da gre za kršitev, ki je podana v korist obdolženca, /…/, zaradi katere je kazenski pregon zoper njega izključen.”

Ne glede na to, da se Janša seveda s tem ni strinjal, saj je njegov odvetnik trdil, da primer še ni zastaral, pa je sodnica zapisala, da se Janša v svojo škodo pač ne more pritožiti: “Ker pa se obdolženec v svojo škodo ne more pritožiti, je sodišče druge stopnje pritožbo zagovornikov obdolženega Ivana Janše /…/ zavrnilo kot neutemeljeno.

Janez Janša je v zvezi s tem na Twitterju zapisal: “Kafkovski obrat sodišča: Pritožnik ima prav, vendar se pritožba vseeno zavrne! se spet norčujejo iz prava.”

Je pa seveda jasno, da Janša v zadevi Patria zmagal tako sodno kot moralno, saj je potrebno spoštovati domnevo nedolžnosti, ki jo predpisuje Ustava RS, in ravno država je tista, ki ti mora krivdo dokazati.

No, rdeče sodstvo si je spet samo sebi pomagalo zgraditi primer za presojo na Ustavnem sodišču in na ESČP…

Povezani članek: Sodnike-kršilce Ustave RS v zadevi Patria sedaj zaščitil še šef Panjan, Janša spet v boju z rdečimi sodnimi mlini
patria zastaranje 2.12.2015

Št. komentarjev: 39
 1. MARKO pravi

  Tako deluje tole mafijsko krivosodje….banda komunajzarska….

 2. jani pravi

  Obtožijo, vlačijo po medijih 10 let, potem pa zastara, to je prava slika komunajzarskega sodstva.

 3. JOJ pravi

  Niso strokovnjaki za mednarodno pravo oz, pravo EU, so pa odlično izurjeni, kako se izmazati iz šlamastike, ki so jo zakuhali v škodo JJ.

 4. JOJ pravi

  Nastala pa je ogromna škoda tudi slovenskemu narodu v obliki več milijard dolgov in vse večji brezposelnosti in revščini, vse to so posledice njihovega političnega prevrata.

 5. ogade pravi

  Na gavge z njimi!

 6. Narim pravi

  Grozhn, kam fse gre, naš davkoplačevalski gnar.

  🙁

 7. Slovenec 33 pravi

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Soveniji ni ničl drugače, zato je za miselni delikt v tem primeru tak zaključek pričakovan.
  Obrazložitev ” miselnega delikta” je v nadaljevanju
  Sodstvo je po osamosvojitvi Slovenije naredilo neverjeten napredek in je iznašlo miselni delikt (stvor nastane v glavah sodnika in tožilca) in omogoča, da je obsojen nekdo, ki sploh ni sodeloval – to je način za zapiranje osamosvojiteljev (Janša, Krkovič). Neverjetno ampak je to res.

 8. marinka pravi

  To je duh časa, ki kroži tudi v letu 2015 po naši ljubi Sloveniji. Duh zatohlega časa iz leta 1945! Fuj in Fej.

 9. ufff pravi

  ufff…a bo kakšen kučanov mafijski državni ali paradržavni kader plaćal za to udbaško jugo-balkansko sra nje?….ufff…ne, ne bo….celo več, že so bili nagrajeni oz. poplačani za mafijsko a sodno in medijsko zaščiteno sra nje…ufff..enega v nlb, drugega tudi, tretji plačan preko nlb, četrti povišan , peti nastavljen še više v sodstvu , itd. itd. td…..ufff….

 10. ufff pravi

  uffff…in ne dvomite, da čisto vsak naš opranogav, ideološko nestrpen in enoumno vzgojeni , mafijsko pokoren jugo-balkanski (večinoma partijsko urbaniziran) krvavo rdeči, smrdeči pra sec ali svi nja še naprej SLEPO podpira tole smrdeče mafijsko kučanovo sra nje……ufff…ker drugače ne bi bili to kar so…oz. se ne bi rodili to kar so…..uffff

 11. ufff pravi

  in še napoved…….mafijsko pokorna banda 571 kučanovih smrdečih ku rb ima ukaz,da tole novico čimbolj prikrijejo in zasenčijo……..kot so imeli ukaz, da pridno in pokorno sodelujejo pri montiranju te udbamafijske afere…..uffff….posebno onega , ki so potem mafijsko a legalno nastavili v nlbić…..ufff…ampak glavno je, da se nismo rodili podobni njim….ufff

 12. ufff pravi

  mi pa je všeč, da te dni ti naši jugo-balkanski vedno podivjani, vedno mafijsko/volilno pokorni, enoumno vzgojeni, partijsko urbanizirani in ideološko grozno nestrpni smrdeči pra sci in svi nje blazno krulijo zaradi črne gore, pa nato, pa eu, pa zda, pa zahoda, pa rkc……ufffff

 13. RES JE pravi

  ZARES,se veselim dneva ko bo Spoštovani g.J.Janša tožil to Mafijsko komunajzarsko BANDO na Eu.Sodišče !! Potem pa bodemo tudi mi Slov.v
  tujini zopet normalno zadihali ko bo ta banda Lustrirana in v Starem Piskru!

 14. ufff pravi

  res, ufff….ne bodi naiven, kučanovo mafijsko sodstvo in banda 571 še nista končala z jj……dokler bo voditelj drugače mislečih, ga bodo ti smrdeči nestrpni mafijski pra sci in svi nje še naprej preganjali…..potem pa bo na vrsti nekdo drug…..ufff…..
  njim je dovoljeno vse…ćisto vse…lahko zakojejo na glavem trgu sredi belega dne nebogljenega drugaće mislečega otroka pa ne bi imeli težav-……ufff….najbolj smešno nevarni pa so tisti, ki zagovarjajo komunistično klanje otrok istočasno pa pljuvajo seveda po drugaćemislečih , ki se borijo za otroke …ufff…seveda ti komunistični zverinski iztrebki imajo polna usta človekovih pravic itd. itd. itd…..ki jih seveda pojmujejo enoumno, enostankarsko, zelo sovražno do drugače mislečih….uffff

 15. dzi nu nje ja pravi

  Smrt UDBO-JANŠEVIZMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. ribič v kalnem pravi

  dzi popolnoma se strinjam z tvojim postom
  Jj pa si je tudi sam kriv ,če pa sodne pošte nekaj mesecev niso mogli dostavit do njega,če bi to bil navadni državljan bi mu naslednji dan dostavili bilo kam.
  ufff
  a ti pošnaš slovenski jezik za javno uporabo ,tvoji komentarji pravijo da ne
  Lep pozdrav
  od ribiča v kalnem

 17. ufff pravi

  ufff…še en naš saomoklicani ultra-izobražen in kao enoumno razgleden smrdeči balkanoid se je oglasil…uffff…

 18. ufff pravi

  ajde, pojdi raje lizati kučanove smrdeče kur be iz bande 571 ….na udbodnevnik ali med omladince…ufff

 19. Petrovc pravi

  A tako, fašizm na desni?

 20. Petrovc pravi

  Tukaj pa Janšo v celoti podpiram!
  Ta LUMPARIJA SMRDI DO NEBES!

  ADMIN: NEHAJTE CENZURIRAT VSEVPREK!

 21. Petrovc pravi

  Petrovc pravi: 02. 12. 2015 at 19:12

  A tako, fašizm na desni?
  ————————————————-
  S tem sem mislil, da mi non-stop brišete komentarje.

 22. ribič v kalnem pravi

  ufff
  Nikoli v življenju ne boš postal kultivirani Človek.
  Toliko z moje strani finito
  Lep pozdrav
  Joško iz prekmurja

 23. jesus christ superstar pravi

  Uff je pijandura..ufff….
  Pa še ponavlja se.. uffffff……

 24. ufff pravi

  ufff…podivjani, zverinsko in enoumno vzgojeni , ideološko nestrpni jugobalkanski smrdeči ribićić o kultiviranosti?….bodimo resni……uffff….. ..ta jugo-balkanski komunajzersko izobraženi smrdeči be bo je najbrž resnićno prepričan, da je naša posrana, zverinska, divje sovražna in nestrpna partijska STERILNA smrdeća makaropićka kao kultuvirana oseba……ufff…..normalni seveda, ta smrdeči partijsko pokoren, udbomafijsko zvesti , jugo-balkanski uvoženi smrdeči gn oj nismo in NOČEMO BITI…..uffff

 25. ufff pravi

  nisem seveda pijandura, ampak vseeno 1000000krat raje najslabša pijandura na svetu kot katerikoli tipičen partijsko uvožen zverinsko in enoumno vuzgojeni divje nestrpni mafijsko zvesti jugo-balkanski smrdeči pra sec……ufff…..

 26. MARKO pravi

  Groza, namest, da bi jajota še enkrat vzprl na Dob, pa tole.

 27. Petrovc pravi

  @MARKO. daj Bog, da bi se tvoje besede uslišale, toda, TODA, da bi tebe zaprli na osnovi imaginarne obsodbe! Tvoj komentar je BEBAV!

 28. Petrovc pravi

  SAMI NESPOSOBNI POLITIKI V EU!
  Merklova želi postati svetnica, ki je Nemčijo rešila bremena obspodbe za 1. in 2. svetovno vojno! Za to tudi tako brez pomisleka sprejema to DRHAL, in mi vsi bomo nosili posledice!
  Toda Merklova je slab analitik!
  1. Tako prvo, kot drugo svetovno vojno niso, NISO povzročili Nemci!
  2. Četudi bi se Nemci izselili iz Europe, nazaj, pod Himalajo, in bi v Nemčiji naredili prostor za to DRHAL, bi jih Judovske zveri ne pustile pri miru!”

 29. Petrovc pravi

  KAJ SESTAVLJA TO DRHAL, KI PRIHAJA KOT KOBILICE V EUROPO:
  1.PpOSILJEVALCI
  2. TERORISTI
  3. HIV OKUŽENCI
  4.RrOPARJI, LENUHI, SOCIALNI PODPIRANCI!

 30. Petrovc pravi

  BANDITIZEM SLO NOVINARSKE SRENJE!
  V vseh sredstvih obveščanja boste zasledili naslednje: ….SLOVENSKI MUSLIMANI….!
  NI RES, NI RES, NE DRŽI!
  V Sloveniji NI Slovenskih muslimanov, SO SAMO MUSLIMANI V SLOVENIJI!
  Tu pa je velika razlika! še 1914 ni bilo v Sloveniji NOBENEGA muslimana!
  Muslimani v Sloveniji so SAMO GOSTJE! Mi pa smo, kristjani, avtohtoni prebivalci te dežele !!!

 31. Petrovc pravi

  Ni dvoma, bliža se čas anarhije. Muslimani iajo tako različno pamet in dojemanje kaj je prav in kaj ne, da so nezdružljivi z EU civilizacijo. Tudi skozi generacije! In družili se bodo v getih! In njih svečeniki, Slovenski so posebej agresivni, jih bodo vzpodbujali. In iz teh getov bo prihajal samo terorizem, nasilje, bolezni in kriminal!

 32. Petrovc pravi

  OH, danes grem končno k dohtarju po apaurine. Še dobr sm se držal tok časa brez njih.

 33. pubec pravi

  Mater lahko bi naredili še eno izjemo za “vodjo opozicije”, kot so jo, ko so ga izpustili iz Doba. On res bolestno hoče biti v centru pozornosti, na tak ali drugačen način.

 34. jožek pravi

  Spet kratek spomin. Ko je sodišče razveljavilo sodbo, ste trdili, da je s tem opran “vsake krivde”, sedaj pa hoče uradni zaključek postopka, ker ga zastaranje in razveljavitev po tem takem “le nista oprala vsake krivde”?Ovčice????

 35. ufff pravi

  jožek , ne bodi vzgojeni komunist…..ne laži neprestanoma, vedno in izkljućno od laži lahko živijo le rdečuhi……..ufff…normalni smo VEDNO vedeli, da je afera partija mafijsko/politično/udbaško vodena in da so vsi akteriji le kučanovi zvesti sodno in medijsko nedotakljivi mafijači , ki so jo poskusili izvoziti na tuje…..pa se ni izšlo……VSAKEMU normalnemu, torej se pravi NOBENEMU smrdečemu balkanoidu, je bilo vse jasno po POPOLNI OPROSTITVI s strani FINSKIH SODNIKOV……kar so pa zganjali kučanovi udbomafijski je pa itak bedno…..in umsko omejeno…..ufffff

 36. jesus christ superstar pravi

  Jožek
  Si dal uff-fu mislit.
  Tu on ni ravno.. najboljši. ;D

 37. Petrovc pravi

  Tovariš @jožek!
  Vi pa še kar staro lajno!
  US je ugotovilo nepravilnost dela sodišča! Torej izpolnilo zadosten pogoj!
  Sedaj je potrebno izpolniti še potreben pogoj! Kaznovati kriminalno odločitev sodišča in JJ zapor!

 38. ejzrj@yahoo.com pravi

  “sfukati” samo takšen nivo pisaarjenja razume volilno telo Janeza.

  na ravni osnovnošolske izobrazbe.

 39. dzi nu nje ja pravi

  Na sodni dan,bo tudi trajnožareči DESNI-KOMUNIST jij,dočakal sodbo.
  V SVETEM PISMU PIŠE,DA BO NA SODNI DAN JOK IN STOK IN ŠKRIPANJE Z ZOBMI.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen