Kriminalistična preiskava v Slovenski industrija jekla

0

Kriminalisti izvajajo hišno preiskavo v družbi Sij – Slovenska industrija jekla, poroča spletni portal Planet Siol.net. Po neuradnih informacijah portala naj bi bili kriminalisti tudi na Perutnini Ptuj. Na Generalni policijski upravi teh informacij za zdaj niso potrdili, podrobnosti so napovedali v kratkem.

“Potrdimo lahko le, da preiskovalci izvajajo preiskovalna dejanja zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete,” je za STA povedal tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija.

Sij je sicer v večinski lasti ruskega Dilona, 25-odstotni lastniški delež pa ima država. Ravno danes je objavil namero za prevzem Perutnine Ptuj. Sij je že zdaj lastnik 45,8-odstotnega deleža Perutnine Ptuj, do katerega je prišel prek 40-milijonske dokapitalizacije ptujske družbe.

Pogodba o dokapitalizaciji je sporna za društvo Mali delničarji Slovenije (MDS), ki je v začetku septembra po dokapitalizacijski skupščini Perutnine Ptuj policiji naznanilo sum storitve več kaznivih dejanj s strani članov uprave ptujske družbe. Postopek je sprožila tudi ATVP.

Kot so takrat sporočili iz društva MDS, so sumi storitve kaznivih dejanj povezani s finančnimi oslabitvami, v okviru katerih je Glaserjeva uprava popravljala bilance za leto 2013 v višini več kot 43 milijonov evrov, pa tudi v zvezi z razkritji opcijskih pogodb med štirimi člani uprave, ki so hkrati delničarji holdinga PMP, sicer desetodstotnega lastnika Perutnine, ter skupino Sij. (sta)

policija-luc (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen