Katoliška cerkev: Klasična družina kot skupnost moškega in ženske, je temelj na katerem stojijo Cerkev, družba in narod!

28

Komisija Pravičnost in mir pri SŠK je v izjavi volivce pozvala, naj na referendumu 20. decembra glasujejo proti noveli zakona o zakonski zvezi. Novelo je treba po besedah nadškofa Stanislava Zoreta zavrniti, ker je klasična družina kot skupnost moškega in ženske, ki je odprta za rojevanje otrok, temelj, na katerem stojijo Cerkev, družba in narod.

Novelo je treba po besedah ljubljanskega nadškofa metropolita Zoreta tudi zavrniti, ker je treba spoštovati in uveljavljati, “kar je napisano v ustavi, to je, da je država dolžna podpirati družino na vse načine”.

Po oceni Zoreta je klasična družina edina, “ki zagotavlja, da se bodo v našo družbo rojevali ljudje, ki bodo v družinskem okolju lahko rasli v samostojne, pokončne in v sebi trdne ljudi”. Klasične družine so po njegovih besedah tudi zagotovilo, da bo družba napredovala na vseh področjih življenja.

Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) v posebni izjavi, ki so jo predstavili na današnji novinarski konferenci, dodatno ugotavlja, da pri noveli ne gre samo za prizadevanja za enakopravnost določenih družbenih skupin, “temveč za uzakonitev ateistične ideologije, ki je v popolnem nasprotju z naravnim zakonom, krščansko antropologijo in slovensko kulturo”.

Opozarjajo tudi na t. i. ideologijo spola. Z njo hočejo podporniki novele po njihovih navedbah na “zakonodajni in jezikovni ravni omalovaževati razliko med moškim in ženskim spolom, odpraviti pomen različne vloge očeta in matere pri vzgoji otrok, postaviti interese odraslih nad koristi otrok ter uvesti sporni koncept socialno izraženega spola, ki si ga človek poljubno izbira, določa in spreminja”.

Po zagotovilih Zoreta je mnenje, ki ga pri noveli zagovarja Katoliška cerkev v Sloveniji, v skladu s prepričanjem papeža Frančiška. Papež namreč vedno poudarja “vrednoto družine kot skupnosti moža in žene, odprte za otroke, in se vedno znova zahvaljuje vsem, ki delajo na tem področju”, je dejal.

Zavrnil je tudi očitke, da Cerkev z današnjo izjavo vstopa v referendumsko kampanjo kljub temu, da se ni prijavila kot organizator volilne kampanje. “Gre le za predstavljanje socialnega nauka Cerkve, hkrati pa je to v skladu z ustavo in načelom svobode veroizpovedi. Ne gre za politiko, ampak družbena vprašanja, ki zadevajo našo vero in tukaj se moramo oglasiti,” je dodal. (sta)

druzina srecna

Št. komentarjev: 28
 1. ufff pravi

  ufff…naši podivjani , zverinski, enoumno vzgojeni, nestrpni jugo-balkanski smrdeči pra sci in svi nje bodo grozno krulili in tulili, ker se je sploh oglasila…ufff..za te nestrpne in nagonsko sovražne smrdeče kruleće partijske jugiće je treba , da se sliši le enouno kruljenje naših kao “red balkan kulturnih in čredno izobraženih” makaro pi čk, vojinopra scev, dežu lopra scev, pa bando 571, pa vso osatlo smrdečo dr hal..ufff…
  saj je vse tako predvidljivo kako ti razuišljajo in pojmujejo demokratično, pluralno, pravno državo…..ufff……enoumje, ideološka nestrpnost in mafijska pokornost kot največje vrednote….uffff

 2. ufff pravi

  ampak glavno je, da se nismo rodili podobni njim…..ufff

 3. Matt pravi

  Cerkev že mogoče, ves narod in družba pa nikakor- že en glas šteje in moj je proti vašim cerkvenim inkvizicijam.

 4. jesus christ superstar pravi

  Prva istospolna druzina:

  Oče, sin in sveti duh.

 5. Joško iz Prekmurja pravi

  ufff pravi:

  07. 12. 2015 at 17:02

  ufff…naši podivjani , zverinski, enoumno vzgojeni, nestrpni jugo-balkanski smrdeči pra sci in svi nje bodo grozno krulili in tulili, ker se je sploh oglasila…ufff..za te nestrpne in nagonsko sovražne smrdeče kruleće partijske jugiće je treba , da se sliši le enouno kruljenje naših kao “red balkan kulturnih in čredno izobraženih” makaro pi čk, vojinopra scev, dežu lopra scev, pa bando 571, pa vso osatlo smrdečo dr hal..ufff…
  saj je vse tako predvidljivo kako ti razuišljajo in pojmujejo demokratično, pluralno, pravno državo…..ufff……enoumje, ideološka nestrpnost in mafijska pokornost kot največje vrednote….uffff
  A BI ti lahko napisal vsaj en komentar ,brez žalitev drugače mislečih.,kje je tu prisotna KULTURA IZRAŽANJA V JAVNOSTI?
  MODERATOR ZAKAJ DOVOLJUJEŠ TAKE KVAZI KOMENTARJE.
  Drugič : Kolikor jaz vem imamo zaenkrat sekularno državo in rkc b….nda se nima kaj vmešavat v politiko.
  Lep pozdrav Joško iz Lendave

 6. ufff pravi

  in ti zahtevaš, da bi moral nek evropsko vzgojeni človek lizati smrdeče udbaške ri ti, jugo-balkanske državne legalne mafijaće, komunistične klavce otrok in žena, pa zverinsko nestrpne jugiće, samooklicane sistemsko sovržane smrdeče kao intelektualce, pa serijske sodno in medijsko zaščitene smrdeče morilce……..kaj še?…..ufff…neverjetno kako je lahko nestrpno in enoumno opranoglav in vzgojen nek jugić….uffff

 7. ufff pravi

  rdeči joškić, a te blazno moti mar ne , da se je oglasila rkc?…..ufff…moteče mar ne, da lahko obstajajo tudi drugčna mnenja in jih lahko celo javno izrečejo….ufff…..vse bi moralo biti enouno čredniško rdeče, mar ne?…ufff..ajd, odje baj na tvoje kućanove mafijske a legalne smrdeč medije in tam pridno liži smrdeče ri tke bande 571….ufff

 8. ufff pravi

  ali pa poslušaj tiste blazno podivjane in nestrpne a sodno zaščitene iz valića 202…uffff

 9. ufff pravi

  vive la france!!!!

 10. OPOMIN pravi

  tak kot je ufff, tak je nivo Politikisa in SDS-a.

 11. Petrovc pravi

  RKC – izpostava Judovskega centra cionistov v NY, se je razkokodakala!
  Da gre za bodočnost naroda, kulture, vere!
  BOGAMI!
  Ko pa se je začela valiti drhal, INVAZIJA, so jih pa vabili!
  Tu pa ni šlo nič za vero, kulturo, nacijo!

 12. ufff pravi

  opominić, ne samo…….tudi večinen francozov, angležev, dancev, poljakov ……skratka velika večina evropejcev…..tebi prierni nivo pa je enoumno rdeči jugo-balkanski ali sovjetski…..ufff tako,. da odje bi med tvojo kučanovo bando 571…ufff

 13. ufff pravi

  petrovc, a boš učil rkc kaj pravi jezusov navk?….a tudi to znajo vsevedi jugoslovansko vzgojeni bivši rdečuhi?….ufff

 14. Joško iz Prekmurja pravi

  ufffiić pravi:

  07. 12. 2015 at 20:10

  petrovc, a boš učil rkc kaj pravi jezusov navk?….a tudi to znajo vsevedi jugoslovansko vzgojeni bivši rdečuhi?….ufff

  V glavi imaš totalni kaos.
  Jezus je učil da delaj dobro in ne govori slabo niti o svojih sovržnikih
  uffić kolikor jaz vidim po tvojem besednem zaladu si star nekje 6 let
  Lep pozdrav
  Joško iz Lendave

 15. raft pravi

  Ne vem zakaj imava sestrica in jaz vsak svojo sobo, oči in ati pa samo eno?
  Marš banda pederska. Niso otroci mački. Naredte si jih.

 16. trust pravi

  Naj lažnivci od gejev še tako natolcujejo, dejstvo, je, da imajo urejen status. Poročajo se, dedujejo, seksajo, …le do otrok nimajo dostopa. In prav je tako, saj je mati narava poskrbela za ohranjanje človeške in drugih vrst le tako, da je dala prav nam, ki ne damo otrok kot “igračko” neketerim, ki si to “igračko” želijo! Ne, kremplje stran od otrok, vam pravim kot mati in oseba, ki spoštuje naravo. Geji in lezbijke-uživajte življenje, živite svoja življenja, a brez otrok!

 17. Kr en pravi

  Kako lahko največja pedofilska in gayevska organizacija na svetu, ki svojim uslužbencem prepoveduje zakon, pridiga o tem kaj je družina in se vmešava v politiko? Začno naj plačevat davke od premoženja in darov in naj se registrirajo kot politično angažirana skupina, šele tedaj bodo imeli pravico razlagat svoje blodnje!!

 18. Kr en pravi

  ufff-ko, taki kot si ti odlično odganjate normalne volivce od sekte domosrancev slovenije. Hvala, veliko uslugo delaš svetu!

 19. bog mu odpusti pravi

  Rdeči šofer Rdečega Škofa v Mariboru,ki je sedaj v Berlinu in prijateljuje z
  šebolj rdečo Kos-ovico na našem Kozulatu bo seveda glasoval za zakon v
  prid “pederov” (hinter-lader-jev) ker bo ravnal po svoji komunistični volji !!!

 20. pubec pravi

  Vidiš Joško, kar nekaj nas je takih, ki pišemo, da taki “komentarji”, kot jih pisari “evropsko nevzgojeni ufff ” , ne spadajo sem, vendar administratorji portala na to ne reagirajo. Sumim celo, da se pod tem nickom skriva kdo od njih. Približno enak nivo pisanja ima tudi raft, vendar je on še vseeno znosnejši (preberi zgoraj). Mislim, da ima ufff svoje “komentarje” napisane na kakšen listku, saj pisari vedno eno in isto že mesece in ob vsaki priliki.

 21. ufff pravi

  kre tenćić, ti si se rodil nestrpni partijsko uvožen smrdeči balkanoid; si bil si in boš za vedno mafijsko zvesti kučanov posrani volilec…..ufff…..tako, da..ajd, …bodimo resni…uffff

 22. ufff pravi

  pubić, tvoje razmišljanje venomer izdaja tvojo enoumno udbaško pogojeno izobrazbo….uffff

 23. ufff pravi

  je pa zanimivo, da se lahko naši nestrpni, enoumno vzgojeni, mafijsko pokorni, partijsko uvoženi jugo-balkanski smrdeči pra sci smatrajo celo za kao normalne…ufff…..

 24. biba pravi

  pubec

  Članek ne govori o raftu in ufffu. Veš, pravijo da ko človek stopi pred ogledalo in sam sebi prizna da je bedak, lahko pride do delnega preobrata. Probaj.

 25. pubec pravi

  Biba, pri tebi to očitno ni zaleglo. Sicer pa o vsebini članka sploh nihče od imenovanih, od tebe “spoštovanih komentatorjev”, sploh ne piše. Saj poznaš tisto o “možganskih krivuljah in kokoši in ne seri po dvorišču” .

 26. b pravi

  @biba, kaj je toti tvoj post… posledica sedenja pret špeglom??? Priporočam ti, da se fstaneš in pol napišeš še en post… bres vrtoglavice

  by fertik

 27. dzi nu nje ja pravi

  Delovanje, te zločinske organizacije, je nujno treba ,prepovedati !!!!!!!!!!!!!!!

 28. ufff pravi

  sanja jugo-balkanska partijsko uvožena podivjana zverinska smrdeća svi nja kukuruz….uffff

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen