Janša: Vladajoče stranke skušajo izničiti družino, ki je temeljnega pomena za naš obstoj!

4

SDS ne nasprotuje pravicam istospolnih do enakopravnega življenja v skupnosti, vendar na način, ki ne posega v pravice drugih in ki ne uničuje temeljne celice naroda, je v video nagovoru, objavljenem na spletni strani SDS, dejal njen predsednik Janez Janša. Prepričan je namreč, da prihodnosti naroda ni mogoče graditi na istospolnih zvezah.

Janša je volivce pozval naj na prihajajočem referendumu zavrnejo novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in glasujejo “proti uničevanju temelja, na katerem stojimo”.

Kot je še poudaril, brisanje spola iz omenjenega zakona ni boj za človekove pravice istospolnih. “Poroka in posvojitev otrok že po svoji vsebini, pa tudi po naši ustavi in sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice nista človekova pravica. Nasprotno. Brisanje spola iz zakona je podlaga za kršitev človekovih pravic naših najdražjih, naših otrok,” je navedel.

Predsednik največje opozicijske stranke je dodal, da se v Sloveniji, v času, ko je celotna Evropa in Slovenija z njo pod velikim migrantskim pritiskom, pojavi predlog, ki radikalno napada temeljno celico družbe, iz katere se družba ali narod obnavlja, krepi in raste.

“Z zakonom, s katerim so Cerarjeva, Židanova, Mesečeva in Erjavčeva stranka v Sloveniji ukinile spol, se skuša izničiti družino, ki je temeljnega pomena za naš obstoj. To se ne dogaja slučajno,” je v video nagovoru poudaril Janša.

20. decembra, ko bo referendum, se bo po njegovem mnenju slovenski narod stehtal “in od tega rezultata bo odvisna naša prihodnost”.

janez jansa referendum

Št. komentarjev: 4
 1. umetnik123 pravi

  Po tej logiki so Danska, Švedska, Noreška, Anglija, Irska, Francija, Italija…………… brez perspektive o obstoju !!! To je navadno dokazovanje HOMOFOBIJE, ki bi naj bila v normalnih demokracijah izkoreninjena !

 2. Paul Hardcastle pravi

  Pravljičar, sladoledar……….

 3. kekec pravi

  Pedri podpirajo pedre.

 4. pubec pravi

  On že ve, ker je imel že DVE družini!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen