Jaklič legaliziral svojo črno gradnjo, a sedaj ga dacarji terjajo za 1,6 mio evrov

1

Potem ko je nekdanjemu šefu Vzajemne Marku Jakliču nedavno uspelo po 13 letih postopkov legalizirati svojo črno gradnjo nad Polhovim Gradcem, pa je sedaj finančna uprava nepremičnini vpisala predznambo hipoteke v vrednosti 1,6 milijona evrov, danes poroča Delo.

Po pisanju časnika je po podatkih iz zemljiške knjige na hiši z bazenom v Selu nad Polhovim Gradcem, ki jo je Jaklič zgradil leta 2003 na mestu nekdanje kmetije, predznamba hipoteke, vpisana pred dvema mesecema in vredna 1,59 milijona evrov, zadeva pa “sklep za zavarovanje izpolnitve davčne obveznosti” v korist Republike Slovenije. Ni znano, za kakšno davčno obveznost gre in ali je postopek pravnomočno končan.

Jaklič je za Delo sporočil, da ni seznanjen z zadevo, ker da od leta 2013 ni več lastnik nepremičnine. Ob tem je pripomnil, da gre “najverjetneje za davčni terorizem”. Po njegovih navedbah je lastnica nepremičnine njegova soproga Andreja Jaklič, razloga za nastanek tako velikega dolga do države pa ni pojasnil, še piše časnik.

Upravna enota Ljubljana je šele konec novembra izdala gradbeno dovoljenje za Jakličevo hribovsko rezidenco. Jaklič je že leta 2002 v Selu nad Polhovim Gradcem kupil staro kmetijo in nato na njenem mestu s pojasnilom o prenovi dotrajanega kmečkega poslopja zgradil nov objekt z zunanjim bazenom.

Čeprav je gradbeni inšpektor prvo odločbo o nezakonitosti gradenj izdal že davnega maja 2005, je Jaklič z vztrajnim pritoževanjem in izkoriščanjem zakonskih lukenj najprej dosegel legalizacijo bazena, nato pa še preostalega dela kmetije.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sicer 11. novembra oprostilo Jakliča in soobtožene v zadevi Vzajemna, nekdanjega člana uprave zavarovalnice Franca Henigmana ter nekdanja vodilna v podjetju S&T Klavdija Godniča in Saša Bergerja. Obtožnica je Jakliča in Henigmana bremenila, da sta odobrila preplačilo dejanske vrednosti pogodbe s S&T za vzpostavitev informacijskega sistema v višini 551.213 evrov. (sta)

marko jaklic

Število komentarjev: 1
  1. pubec pravi

    Pa saj njega se to ne tiče “lastnik je njegova žena” in on ne ve nič okrog tega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen