Huda poškodba smučarja Roka Perka; zlomljena noga in počena nadlahtnica

0

Slovenski alpski smučar Rok Perko se je huje poškodoval že pred današnjim prvim uradnim treningom smuka za sobotno preizkušnjo za svetovni pokal v Val Gardeni.

Perko, ki je pred tremi leti v Val Gardeni z drugim mestom prišel do svojega najboljšega rezultata v karieri, je padel na ogrevanju pred prvim današnjim treningom smuka.

“Perko ima zlomljeno mečnico na levi nogi v srednji tretjini, počen stranski izrastek nadlahtnice na levi roki ter rano na komolcu, ki jo je bilo potrebno kirurško oskrbeti. Perko se počuti dobro. Pričakujemo, da se bo v naslednjih dneh vrnil v domovino in nadaljeval terapije,” so v izjavi za javnost zapisali s Smučarske zveze Slovenije.

Najhitrejši na današnjem prvem uradnem treningu smuka je bil Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je progo Saslong premagal s časom 1:59,34 minute, drugi in tretji čas sta vpisala Američana Steven Nyman (+0,23) in Travis Ganong (+0,42).

Najhitrejši Slovenec je bil Boštjan Kline, ki se je dve sekundi in dve stotinki sekunde zadržal dlje na progi, kot Svindal za 25. čas prvega treninga smuka. Martin Čater je bil 51. (+3,34), Klemen Kosi 53. (+3,56), Andrej Šporn pa 59. (+3,99). (sta)

smucanje(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen